besana noć / Talijanski ministar unutarnjih poslova: 'Ovakav potres bez žrtava ... to je čudo'

Image
Foto: AP

Dva potresa, magnitude 5,4 i 5,9 po Richteru, u razmaku od dva sata pogodila su srednju Italiju u srijedu navečer. Treći, nešto blaži, zbio se prije ponoći. Do zore je bilo još nekoliko podrhtavanja tla magnitude oko 4 po Richteru

27.10.2016.
14:20
AP
VOYO logo

Italija je s velikom nelagodom čekala jutro u četvrtak strahujući od teških posljedica dvaju uzastopnih potresa koji su pogodili isto područje u kojem je prije dva mjeseca poginulo gotovo 300 ljudi, ali vlasti su s olakšanjem priopćile da smrtno stradalih nema. 

"S obzirom na magnitude potresa, ishod bez žrtava je... čudo", rekao je ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano, odajući da izvješća o ozlijeđenima i materijalnoj šteti još pristižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Dva potresa, magnitude 5,4 i 5,9 po Richteru, u razmaku od dva sata pogodila su srednju Italiju u srijedu navečer. Treći, nešto blaži, zbio se prije ponoći. Do zore je bilo još nekoliko podrhtavanja tla magnitude oko 4 po Richteru.

Pogođeno područje planinskog lanca Sibillini proteže se kroz dvije regije, Marke i Umbriju, oko 120 kilometara sjeveroistočno od Rima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po agenciji Ansi, ipak ima jedna neizravna žrtva potresa: 73-godišnjak iz grada Tolentina koji je umro od srčanog udara vjerojatno izazvanog šokom.

Stotine stanovnika iz sela i gradića u tom području, Ussite, Vissa i Campija, provelo je noć na otvorenom, a strahuje se da bi materijalna šteta mogla biti velika jer stižu izvješća o urušenim kućama i zgradama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Potresi u srijedu imali su epicentre nedaleko od područja koje je 24. kolovoza pogodio potres magnitude 6 po Richteru i sravnio sa zemljom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo