uputio apel bogatima / Talijanski neurokirurg traži pomoć od Billa Gatesa za transplantaciju glave

Image
Foto: Twitter

Talijanski neurokirurg priznao je da mu treba pomoć zbog toga što se priprema za prvo presađivanje ljudske glave na tijelo donora

13.6.2015.
9:45
Twitter
VOYO logo

Talijanski neurokirurg koji se sprema izvesti prvo presađivanje ljudske glave na tijelo donora priznao je u petak da mu treba pomoć, uputivši apel bogatim američkim donatorima poput Billa Gatesa kako bi mogao izvesti svoj plan koji brojni pripadnici medicinske zajednice smatraju ludošću.

Doktor Sergio Canavero, direktor Napredne skupine za neuromodulaciju iz Torina, procijenio je kad je najavio taj projekt krajem 2013. da bi takva operacija mogla biti moguća za dvije godine, to jest 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Canavero je u petak imao dvoipolsatnu prezentaciju na tu temu na konferenciji Američke akademije neuroloških i ortopedskih kirurga kao gost na otvaranju.

Među 150 sudionika konferencije u hotelu u Anapolisu (Maryland), bio je i prvi dobrovoljac za takvo presađivanje, 30-godišnji Rus Valerij Spiridonov, s bolešću Wernig-Hoffman koja se očituje u postupnoj neizlječivoj atrofiji mišića. Bio je to njihov prvi susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo