Problemi za salvinija / Talijanski sud potvrdio zapljenu 49 milijuna eura od Lige zbog korupcijskog skandala

Image
Foto: AP

Stranka se u vrijeme kada je skandal izbio zvala Sjeverna liga

7.8.2019.
15:14
AP
VOYO logo

Talijanski Kasacijski sud potvrdio je u srijedu zapljenu 49 milijuna eura od krajnje desne stranke Liga zbog 10 godina starog korupcijskog skandala te će stranka ministra Mattea Salvinija morati taj iznos vratiti državi.

Sud u Rimu je u utorak navečer presudio da je slučaj protiv bivšeg šefa Lige Umberta Bossija i bivšeg rizničara stranke Francesca Belsita otišao u zastaru, ali da se konfiskacija novca mora provesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema presudi nižeg suda u Genovi u rujnu 2018., Liga će 49 milijuna eura moći isplatiti u ratama tijekom narednih 75 godina.

Bossi i Belsito su se žalili na presudu za prevaru, prema kojoj su novac stranke koji su dobili od države koristili za privatne troškove od 2008. do 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka se u vrijeme kada je skandal izbio zvala Sjeverna liga.

Sadašnja Liga, u vladajućoj koaliciji s protusistemskim Pokretom 5 zvijezda, postala je pod vodstvom njezinog čelnika i ujedno zamjenika premijera Mattea Salvinija najpopularnija stranka u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su Bossi i Belsito proglašeni krivim za prijevaru, suci i dalje istražuju je li novac ilegalno prebačen u inozemstvo kako bi se izbjeglo njegovo pronalaženje, no Salvini to opetovano opovrgava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo