ipak nije salah / Terorist direktno povezan s napadima u Parizu uhićen u Maroku

Image
Foto: YouTube/ParisMatch

Iako još uvijek nije naveden identitet uhićenog, isprva se nagađalo kako je riječ o najtraženijem bjeguncu na svijetu - Salahu Abdeslamu

18.1.2016.
16:32
YouTube/ParisMatch
VOYO logo

Marokanska policija objavila je da je uhitila belgijskog državljana marokanskog podrijetla direktno povezanim s terorističkim napadima u Parizu u studenom. 

Marokanski ministar unutarnjih poslova izjavio je da se uhićeni muškarac borio u Siriji kao pripadnik al-Nusre prije nego što se pridružio Islamskoj državi. Prije povratka u Europu otišao je u Siriju u društvu jednog od pariških bombaša. Nakon pariškog maskara do Maroka je došao preko Turske, Njemačke, Nizozemske i Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
mnogo otvorenih pitanja /

Tko je najtraženija osoba na svijetu: luta li Bruxellesom noseći samoubilački prsluk?

Image
mnogo otvorenih pitanja /

Tko je najtraženija osoba na svijetu: luta li Bruxellesom noseći samoubilački prsluk?

Iako još uvijek nije naveden identitet uhićenog, isprva se nagađalo kako je riječ o najtraženijem bjeguncu na svijetu - Salahu Abdeslamu. Naime, još od studenog traje potraga za Salahom, za kojeg se vjeruje da je jedini napadač koji nije izvršio samoubilački zadatak te da je pobjegao. On je belgijski državljanin  marokansko-francuskog porijekla, za kojeg se nagađalo da će pokušati pobjeći u Maroko.

Francuska policija tada je utvrdila da je Salah iznajmio sobu u hotelu u predgrađu Pariza dan prije napada. Također Salah i njegov brat Ibrahim koji se raznio u noći napada iznajmili su tri automobila kojima su napadači došli do cilja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu nastaje misterija. Naime, Salahov automobil pronađen je u drugom dijelu grada. Možda Abdeslam nije uspio aktivirati eksploziv ili se uspaničio. U prilog tome govori propagandni ISIL-ov materijal koji govori o još jednom napadu na 18 okrug u Parizu koji nije izveden.

Najmanje 132 ljudi je ubijeno, a oko 350 ranjeno u napadima na koncertnu dvoranu Bataclan, stadion Stade de France i nekoliko restorana i barova u glavnom francuskom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti vjeruju da su tri usklađena tima terorista naoružanih kalašnjikovima i eksplozivnim prslucima izvela napade za koje je odgovornost preuzela ekstremistička skupina Islamska država. Osam napadača poginulo je u napadima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo