Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Teški uvjeti

Teška situacija za njemačko ugostiteljstvo: Usluge poskupljele, nedostaje radnika...

Teško je pronaći dovoljno ljudi za rad i da vladaju normalni uvjeti

Image
Foto: Shutterstock
RTL Vijesti/ 27.6.2021. u 21:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mnogi njemački ugostitelji i njihovi gosti su jedva dočekali popuštanje mjera koje su praktički od početka studenog prošle godine posjet kafiću ili restoranu činile nemogućim. Prvo su otvorili terase , a sada većina restorana otvara i unutarnje dijelove. Sve i dalje pod epidemiološkim mjerama. 

Image
'Razočarao sam javnost'

Britanski ministar zdravstva vrućim poljupcem sa suradnicom prekršio mjere na koje je pozivao druge. Dao ostavku!

Mnogi se nisu vratili

No najveće brige ugostiteljima trenutno zadaje pomanjkanje osoblja. U Njemačkoj je većina konobarica i konobara ovaj posao obavljala kao dodatno zaposlenje ili honorarni posao uz studij ili školu, prenosi DW. U mjesecima potpunog zatvaranja mnogi su se preorijentirali na druge izvore zarade i velik dio njih je time ostao nepovratno izgubljen kao radna snaga u ugostiteljstvu. Teško je pronaći dovoljno ljudi za rad i da vladaju normalni uvjeti. Rezultat je poskupljenje usluga u ugostiteljstvu i do 10 posto. 

Mnogi, iako im je država pomogla, nisu preživjeli ovo teško razdoblje.Samo do veljače je izgubljeno 120.000 radnih mjesta u gastronomiji i ugostiteljstvu, piše ovaj portal.

RTL Vijesti/ 27.6.2021. u 21:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba