turski premijer potvrdio: / 'Tijelo ruskog pilota bit će predano Rusiji, a ovakvi incidenti će se događati ako se ne uspostavi koordinacija'

Image
Foto: AP Images

Prema posmrtnim ostacima pilota postupa se u skladu s pravoslavnom tradicijom, rekao je Davutoglu na tiskovnoj konferenciji u Ankari

29.11.2015.
11:24
AP Images
VOYO logo

Posmrtni ostaci ruskog pilota, koji je ubijen nakon što je Turska srušila ruski borbeni zrakoplov prošli tjedan, prebačeni su u Tursku u subotu navečer i bit će predani Rusiji, izjavio je u nedjelju turski premijer Ahmet Davutoglu.

Prema posmrtnim ostacima pilota postupa se u skladu s pravoslavnom tradicijom, rekao je Davutoglu na tiskovnoj konferenciji u Ankari prije odlaska u Bruxelles na sastanak s čelnicima Europske unije posvećen migrantima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davutoglu je kazao da bi se i ubuduće mogli događati incidenti slični onome s rušenjem ruskog aviona ako se ne budu razmjenjivale informacije i ne uspostavi koordinacija, budući da u Siriji djeluju različite koalicije s različitim ciljevima. 

Ataše za medije ruskog veleposlanstva u Ankari Igor Mitjakov izjavio je za agenciju TASS da će tijelo poginulog rukog pilota Olega Peškova danas biti predano ruskim diplomatima u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, još se ne zna kada će njegovo tijelo biti prebačeno u Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo