pritisak će se nastaviti / Tillerson rekao da će se 'nastaviti pritisak' na Sjevernu Koreju radi njezina nuklearnog razoružanja

Image
Foto: AP Images

Američko ministarstvo financija u utorak uvelo sankcije dvojici sjevernokorejskih dužnosnika koji sudjeluju u balističkom programu Pjongjanga

28.12.2017.
7:04
AP Images
VOYO logo

Američki ministar vanjskih poslova Rex Tillerson rekao je u srijedu da će se "nastaviti pritisak" na Sjevernu Koreju radi njezina nuklearnog razoružanja, u komentaru objavljenom u New York Timesu u kojemu se osvrće na svoj mandat na čelu američke diplomacije u godini koja je na izmaku.

"Sve dok se ne dogodi nuklearno razoružanje, pritisak će se nastaviti" na Pjongjang, rekao je Tillerson u tom tekstu u kojemu nije iznio svoju nedavnu ponudu bezuvjetnog dijaloga u vezi sa sjevernokorejskim nuklearnim programom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogućnost dijaloga ostaje otvorena, ali smo jasno rekli da režim mora zaslužiti povratak za pregovarački stol", rekao je američki ministar dan nakon razgovora s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

U tom telefonskom razgovoru "istaknuto je kako se mora čim prije sa sankcija prijeći na pregovarački proces", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastojeći na ulozi Kine koja je "primijenila neke zabrane uvoza i sankcije, ali može i mora činiti više", Tillerson je izrazio nadu da će "međunarodna izolacija nagnati (sjevernokorejski) režim da pristupi ozbiljnim pregovorima kako bi odustao od svog nuklearnog i balističkog programa".

Tillersonov komentar u New York Timesu objavljen je pošto je UN-ovo Vijeće sigurnosti u petak prihvatilo rezoluciju kojom se Sjevernoj Koreji uvode nove sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usto je američko ministarstvo financija u utorak uvelo sankcije dvojici sjevernokorejskih dužnosnika koji sudjeluju u balističkom programu Pjongjanga, u okviru "kampanje najvećeg mogućeg pritiska kako bi se izoliralo Sjevernu Koreju i nuklearno oružje potpuno uklonilo s Korejskog poluotoka", po riječima američkog ministra financija Stevena Mnuchina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo