jedanaesti pokus / Tillerson rekao da opetovani pokusi Pyongyanga s projektilima zabrinjavaju

Image
Foto: AP

Američki ministar vanjskih poslova Rex Tillerson ocijenio je da česti pokusi Sjeverne Koreje s projektilima razočaravaju i zabrinjavaju

21.5.2017.
17:30
AP
VOYO logo

Američki ministar vanjskih poslova Rex Tillerson ocijenio je da česti pokusi Sjeverne Koreje s projektilima "razočaravaju" i "zabrinjavaju", nakon novog ispaljivanja u nedjelju, istaknuvši ipak da je američka kampanja gospodarskog i diplomatskog pritiska "tek na početku". 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi pokusi koji se nastavljaju, razočaravaju i zabrinjavaju te tražimo da se prekinu", rekao je Tillerson za mrežu Fox.

No "mi smo tek na početku gospodarskog i diplomatskog pritiska na sjevernokorejski režim", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da će (Sjevernokorejci) čuti poruku da nastavak njihova programa nuklearnog naoružavanja nije put koji vodi k sigurnosti, a sigurno ne vodi k blagostanju".

Sjeverna Koreja je u nedjelju izvela novo ispaljivanje balističkog projektila, što je zadnji u nizu pokusa koje je osudila međunarodna zajednica i zbog kojeg bi se Pyongyangu mogle uvesti strože sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navodi glavni stožer južnokorejske vojske, projektil ispaljen istočno od Pukchanga, u pokrajini Južnom Pyongyangu još nije identificiran. Naprava je prevalila oko 500 km.

Riječ je o projektilu srednjeg dometa koji je poslije pao u Japansko more, dodaje u priopćenju američko zapovjedništvo za Pacifik (PACOM).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jedanaesti pokus s projektilima ove godine, nakon desetaka ispaljivanja projektila i dvaju nuklearnih pokusa u 2016.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo