krvavi napad / Tinejdžerica optužena da je po nalogu IS-a u Hannoveru nožem izbola policajca

Image
Foto: Photos.com

Riječ je o djevojci koja uz marokansko ima i njemačko državljanstvo te je slovila kao integrirana

29.8.2016.
14:34
Photos.com
VOYO logo

Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv 16-godišnjakinje za koju se sumnja da je po nalogu Islamske države (IS) u veljači ove godine u Hannoveru nožem napala i teško ozlijedila jednog policajca.

"16-godišnja Safia S., marokanska i njemačka državljanka, se sumnjiči da je 26. veljače po nalogu IS-a u Hannoveru prilikom kontrole na željezničkom kolodvoru napala i teško ozlijedila pripadnika savezne policije", priopćilo je tužiteljstvo.

Uz Safiju S. je optužen i 19-godišnji Mohamad Hasan K., državljanin Sirije i Njemačke, koji je bio upućen u to da Safija S. po nalogu IS-a, u Njemačkoj priprema terorističke napade i i tzv. "mučeničku smrt". 

Safia S. je naoružana s dva kuhinjska noža ciljano na kolodvoru u Hannoveru isprovocirala kontrolu od strane dvojice policajaca. Tijekom kontrole Safia je iznenada 34-godišnjeg policajca napala nožem i izbola po vratu nakon čega ju je svladao drugi policajac koji se nalazio u ophodnji.

Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu, koje je preuzelo slučaj nakon što se pokazalo da se radi o djelu s terorističkom pozadinom, posjeduje saznanja o tome da je 16-togodišnja učenica u studenom 2015. u Istanbulu već imala kontakte s pripadnicima IS-a te da se spremala na odlazak u terorističke kampove u Siriji ali ju je u tomu spriječila majka.

U dogovoru s IS-om, tinejdžerka je počinila napad na policajca u Hannoveru a na njezinom mobitelu je pronađen i video u kojem ona sama govori kako djeluje u ima IS-a. Mohamad Hasan K. je od samog početka bio upućen u planove mlade Marokanke.

Za razliku od terorističkih napada u srpnju, kada je prvo jedan izbjeglica iz Afganistana napao putnike u vlaku a nekoliko dana kasnije sirijski izbjeglica se raznio bombom ispred mjesta koncerta, Safia S. posjeduje i njemačko državljanstvo i slovila je kao integrirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo