praznična atmosfera / Tisuće hodočasnika preplavile ulice Sarajeva, mediji iskazali dobrodošlicu Papi

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sarajevske ulice odišu prazničnom atmosferom uz brojne plakate s likom pape Franje i njegovim fotografijama te geslom posjeta 'Mir vama'

6.6.2015.
9:30
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Tisuće hodočasnika u subotu ujutro preplavile su ulice Sarajeva krećući se ka stadionu Koševo gdje će kasnije tijekom dana biti održano središnje misno slavlje s papom Franjom za njegova pohoda tom gradu, dok su lokalni mediji srdačno uputili izraze dobrodošlice Svetom Ocu.

Broj hodočasnika koji su se prijavili za misno slavlje u petak navečer dosegnuo je brojku od 67 tisuća jer su organizatori poduzeli sve da se to omogući i onima koji su propustili ranije zadane rokove za prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro nam došao Papa", veliki je naslov kojim je dolazak Svetog Oca u subotu najavio "Dnevni avaz" koji ističe kako papa Franjo dolazi u BiH s nakanom da tu zemlju uvede u obitelj europskih naroda.

"Dočekujemo ga skromno, ali s puno ljubavi", piše pak na naslovnici "Oslobođenje", prenoseći poruku vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevske ulice odišu doista prazničnom atmosferom uz brojne plakate s likom pape Franje i njegovim fotografijama te geslom posjeta "Mir vama".

Uz zastave Vatikana sve prometnice kojima će proći kolona vozila s papom Franjom ukrašene su i zastavama BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno su vidljive pojačane mjere sigurnosti jer je uz sve lokacije koje će Papa posjetiti raspoređen veliki broj policajaca u odorama.

Neslužbena je informacija kako je oko šest tisuća pripadnika raznih policijskih i sigurnosnih agencija angažirano na pripremama za osiguranje Papina posjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet pape Franje Sarajevu uživo pratiteOVDJE!

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo