nesreća / Tko je bio najbogatiji Čeh koji je poginuo na Aljasci u padu helikoptera?

Image

Bio je vodeća poslovna figura postkomunističke Češke, a njegovo bogatstvo Forbes je procijenio na 17,5 milijardi dolara.

29.3.2021.
9:43
VOYO logo

Češki milijarder Petr Kellner poginuo je u padu helikoptera na Aljasci, priopćila je njegova financijska grupa PPF, a u nesreći, čije se okolnosti istražuju, poginulo je pet osoba, a jedna je osoba ozlijeđena. 

"U najdubljoj boli javljamo da je osnivač i većinski vlasnik PPF grupe, gospodin Petr Kellner, tragično preminuo u nesreći helikoptera na Aljasci 27. ožujka", napisali su. Detalji pada helikoptera još nije poznati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je vodeća poslovna figura postkomunističke Češke, a njegovo bogatstvo Forbes je procijenio na 17,5 milijardi dolara.

Njegov poslovni uzlet započeo je devedesetih godina, kada je osnovao PPF kao investicijsku kompaniju koja je s partnerima sudjelovala u privatizaciji stotina državnih kompanija. Najon toga PPF je počeo ulagati u osiguranje, telekomunikacije, medije, proizvodnju i druge privredne grane, šireći se u Europi, Aziji i SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa PPF ulaže u niz grana od bankarstva i financijskog sektora preko biotehnologija, osiguranja, telekomunikacija, poljoprivrede, do nekretnina. PPF, sa sjedištem u Nizozemskoj, aktivna je u Europi, Rusiji, Aziji i Sjevernoj Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo