Više puta je bio napadnut / Cijeli svijet čeka odgovor na pitanje je li Aleksej Navaljni otrovan: Tko je zapravo najveći Putinov kritičar?

Toksikološki nalazi iz Berlina tek će se znati za nekoliko dana

23.8.2020.
18:50
VOYO logo

Aleksej Navalni, glavni ruski oporbenjak u bolnici je u središtu Berlina na intenzivnoj njezi te je još uvijek u komi nakon što mu je pozlilo prije nekoliko dana na letu za Moskvu slijedom čega je završio na hitnom odjelu u sibirskom Omsku, a potom je prebačen u Njemačku.

Kada će se znati je li zaista bio otrovan kako njegovi bližnji tvrde te tko je zapravo Aleksej Navalni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Novalnijevu stanju za RTL govori slovenski liječnik Andrej Trampuž, djelatnik ustanove u kojoj se liječi. Što kaže i na mogućnost trovanja otkrio je našoj Donni Diani Prćić.

Image
Otrovan na aerodormu? /

Aleksej Navaljni uspio doputovati u Berlin na liječenje: 'Objašnjenja ruskih liječnika su budalaštine

Image
Otrovan na aerodormu? /

Aleksej Navaljni uspio doputovati u Berlin na liječenje: 'Objašnjenja ruskih liječnika su budalaštine

Političari u Moskvi, podijeljeni. Dok jedni misle da je njegovo iznenadno razboljevanje povezano sa Zapadom, drugi, s kojima je i ranije surađivao, tvrde da se slučaj zataškava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prebacili su ga na Sveučilište Yale u SAD-u davno prije. Bio je ondje zbog studija. On je njihov agent. Čine ga popularnim kao što su napravili s Juanom Guaidóom. Ne razumiju da naš narod nikada neće glasati za njega. Nikad", poručio je Vladimir Zhirinovski, vođa stranke LDPR.

"Nažalost, naš režim i dalje koristi stare sovjetske metode Odbora državne sigurnosti za uklanjanje neprijatelja. Na taj način nitko ne zna što se dogodilo. Stranka Yabloko zahtijeva preciznu istragu", izjavila je Galina Mikhalyova, članica stranke Yabloko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A isplivavaju informacije o rutama kretanja Navalnija prije nego što mu je u četvrtak pozlilo na letu za Moskvu. Policijski izvori za ruske novine Moskovski Komsomolets tako piše da je uoči odlaska na kupanje u rijeku i na aerodrom u Tomsk, ondje unajmio čak sedam hotelskih soba te da je bio praćen.

"Jučer nisam vidjela ove nevjerojatne stvari. Opseg nadzora me uopće ne iznenađuje. Toga smo bili i prije svjesni. No, nevjerojatno je da nisu oklijevali svima govoriti o tome", napisala je Kira Jarmiš, glasnogovornica Alekseja Navalnija na Twitteru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko je zapravo Aleksej Navalni?

44-godišnji suprug te otac dvoje djece. Najpoznatiji je ruski oporbenjak te najveći kritičar Vladimira Putina. 2013. dobio je politički vjetar u leđa kada je osvojio 27 posto glasova za gradonačelnika Moskve. Razotkrivao je povezanosti kriminala, poduzetnika i države, sazivao je prosvjede protiv vladajućih, bio je 19 puta uhićen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više puta je bio i napadnut. Ovako je to izgledalo u ožujku 2017. Istoga mjeseca, još jednom je doživio gotovo isti scenarij.

"Možda misle da će me zeleno lice spriječiti u održavanju govora i snimanju novih videa, no varaju se. Neće me zaustaviti. Ovakvog će me samo još više ljudi gledati", poručio je Navaljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toksikološki nalazi iz Berlina tek će se znati za nekoliko dana, a otkrivanje cijelog slučaja Novalni zasigurno će potrajati.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike