'Awake The Rapper' / Tko je zapravo Robert Bobby Crimo III, 'pjevač, tekstopisac, glumac, redatelj' - i čikaški ubojica?

Image
Foto: AP Photo/Nam Y. Huh/City of Highland Park Police Department via AP

Njegov ujak Paul kaže da nije vidio nikakve znakove upozorenja...

5.7.2022.
9:57
AP Photo/Nam Y. Huh/City of Highland Park Police Department via AP
VOYO logo

Bio je običan vlasnik dućana u Highland parku, kandidirao se za načelnika okruga, a danas svi pričaju o njegovom sinu. Bob Crimo otac je 22-godišnjeg Roberta "Bobbyja" Crima III - glavnog osumnjičenika za čikaški masakr.

Pet je osoba proglašeno mrtvima na licu mjesta, a šesta je preminula u bolnici. Bobby je zaustavljen, a zahvaljujući brzoj policijskoj reakciji i priveden. A tko je zapravo bio Bobby Crimo i je li se nešto moglo predvidjeti? Čini se kako mu agresivni i eksplicitni sadržaji nisu bili strani…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJA IZDALA UPOZORENJE /

Pucnjava u Americi tijekom proslave Dana neovisnosti, svjedoci tvrde da ima žrtava

Image
POLICIJA IZDALA UPOZORENJE /

Pucnjava u Americi tijekom proslave Dana neovisnosti, svjedoci tvrde da ima žrtava

Pod pseudonimom "Awake The Rapper" bavio se glazbom. Njegov pjesnički izričaj izrazito je zanimljiv, kao i videospotovi koje je objavljivao na svom YouTube profilu. Danas su skoro svi njegovi spotovi i pjesme obrisani, no koliko je ljudi slušalo njegovu glazbu govori činjenica da je na platformi Spotify više od 16 tisuća korisnika mjesečno pristupalo njegovim pjesmama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji će postupci biti hrabri. Znam što moram učiniti, ne samo za sebe nego i za ostale", rekao je u jednoj pjesmi. "Nema prošlosti ni budućnosti, samo sada" i "Ništa me ne može zaustaviti, čak ni ja sam. Postoji li nešto poput slobodne volje ili je ovo isplanirano?" samo su neki od njegovih čudnih stihova. Osim stihova, i spotovi su mu bili osebujni - apstraktni, a istovremeno nasilni. Uznemirujući. Jedan, primjerice, prikazuje animaciju naoružanog čovjeka kojeg policija ubija.

Crimo se počeo baviti glazbom kada je imao 11 godina, navodi se na stranici IMDB koja ga opisuje kao "repera, pjevača, tekstopisca, glumca i redatelja. "Ovaj hip hop fenomen uglavnom je poznat po svojoj hit pjesmi 'On My Mind' koja je objavljena 8. listopada 2018., a do sada je skupila milijune reprodukcija na virtualnim platformama", stoji u biografiji koju je napisao korisnik stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U videu za spomenutu pjesmu moglo se vidjeti kako Crimo poseže u ruksak, glazba staje, a ekran postane crn. Nakon što se glazba vrati ispunjena je manijakalnim smijehom, brzim klavijaturskim i agresivnim dionicama bubnja. Crimo u spotu nosi kacigu i pancirku.

Osim agresivnih spotova punih fantazija o masovnom pucanju, Bobby je i na svom blogu objavljivao kriptične, nasilne stvari. Jedna od objava navodno se odnosila na Leeja Harveyja Oswalda, ubojicu predsjednika Johna F. Kennedyja. Sada su sve objave nedostupne, no Bobby je, navodno, objavio i video odrubljivanja glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove društvene mreže, osim glazbe, svjedoče i tome da je volio videoigre i bio obožavatelj profesionalnog hrvanja. I Trumpa. Na jednoj fotografiji nalazio se na Trumpovom skupu, a na drugoj je ogrnut zastavom, poput plašta.

Jasno je da je bio patriot, no njegovi su politički stavovi bili još malo ekstremniji od prosječnog američkog nacionalista. Iako ih nikada nije eksplicitno spomenuo, na većini Crimovih stranica mogao se naći simbol koji nalikuje onom koji koristi Suomen Sisu, ekstremno desna finska organizacija. Osim toga, bio je administrator Discord servera naziva "SS".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je, također, uklonjen.

"Mi ga zapravo ne poznajemo, ali viđali smo ga po susjedstvu", prepričala je jedna Crimova susjeda. "Nikada nismo imali nikakvu interakciju s njim, osim što smo ga znali vidjeti kako se vozika uokolo", dodala je. Susjedi svjedoče kako se kroz kvart znao voziti na električnom biciklu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov ujak Paul kaže da nije vidio nikakve znakove upozorenja. "Nisam vidio nikakve naznake problema. Da sam vidio, rekao bih nešto", ispričao je za Fox 23 Chicago.

Podsjetimo, dvadesetdvogodišnjeg Crima se sumnjiči da je pucao s krova poslovne zgrade, na obitelji koje su mahale zastavama i djecu koja su vozila bicikle, na paradi za američki dan državnosti u ponedjeljak u pregrađu Chicaga Highland Park. Usmrtio je šest osoba i ranio više od 36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo