Istraga u Švedskoj / Totalna uzbuna: Lopovi ukrali kraljevske krune neprocjenjive vrijednosti pa pobjegli gliserom

Image
Foto: Švedska policija

Policija je pokrenula potjeru na kopnu, moru i iz zraka. Brodovi, avioni, helikopteri i automobili krenuli su u svim smjerovima

1.8.2018.
9:48
Švedska policija
VOYO logo

U Švedskoj traje potjera za lopovima koji su u ponedjeljak usred bijela dana ukrali neprocjenjive kraljevske dragulje i pobjegli gliserom, javljaju mediji.

Dva lopova uskočila su u gliser u blizini katedrale Strangnas na jugoistoku Švedske i pobjegla s draguljima iz 17. stoljeća. Ukradene su dvije krune kralja Karla IX. i kraljice Kristine te jedno kraljevsko žezlo, optočeni zlatom i draguljima, čija vrijednost nije procijenjena, objavili su službenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj prijatelj je vidio dvoje ljudi kako trče. Ugledao sam gliser, mali bijeli brodić. Dvojica muškaraca brzo su uskočila u njega. Odmah sam znao da su lopovi zbog njihovog ponašanja i činjenice da ih je gliser čekao", izjavio je Tom Roswell, koji je pozvao policiju odmah nakon incidenta.

Policija je pokrenula potjeru na kopnu, moru i iz zraka. Brodovi, avioni, helikopteri i automobili krenuli su u svim smjerovima, ali bez rezultata. Vlasti su izjavile da još uvijek ne znaju kamo su lopovi pobjegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno je 1:0 za njih", rekao je policijski glasnogovornik Thomas Agnevik.

Ukradeni predmeti bili su zaključani u staklu u katedrali iz 13. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su dio nacionalne kulturne baštine. Ovo je krađa od švedskog društva", rekao je prior katedrale Christofer Lundgren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo