TRUMP KREĆE SVOJIM PUTEM / Totalni obrat u odnosu na Obaminu eru: američka politika u Siriji više nije usmjerena na Asadov odlazak

Image
Foto: AP

Asad je u veljači naglasio da bi američka vojska bila „dobrodošla“ u Siriji u borbi protiv Islamske države ako bi se koordinirala s Damaskom

30.3.2017.
21:33
AP
VOYO logo

NEW YORK - Sjedinjene Države više ne inzistiraju na odlasku sirijskog predsjednika Bašara al-Asada u svojoj politici prema toj ratom pogođenoj zemlji, objavila je u četvrtak američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima. 

„Naš prioritet više nije da tamo sjedimo usredotočeni na odlazak Assada“, rekla je veleposlanica Nikki Haley

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Naš prioritet je istinski proučiti kako djelovati i s kim surađivati kako bi stvarno nešto napravili za sirijski narod“, dodala je Haley. 

„Ne možemo biti pod svaku cijenu usredotočeni na Asada na način na koji je to činila prošla administracija“, zaključila je američka veleposlanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asad je u veljači naglasio da bi američka vojska bila „dobrodošla“ u Siriji u borbi protiv Islamske države ako bi se koordinirala s Damaskom i priznala suverenitet njegove vlade. 

SAD je pod predsjednikom Barackom Obamom pozivao na Asadov odlazak, te je podržavao pobunjenike koji su ratovali protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo