LJUDSKA PRAVA NA ČEKANJU / Tragedija kod granice: Ubijen migrant kod Kulen Vakufa, policija istražuje okolnosti ubojstva

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ustrijeljen je vatrenim oružjem u leđa, najvjerojatnije iz sačmarice, jedne vrste lovačkog oružja

2.7.2020.
14:52
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Jedan migrant kojega se smatra ilegalnim ubijen je u četvrtak u Bosni i Hercegovini u pograničnom području prema Hrvatskoj, a policija susjedne zemlje istražuje okolnosti pod kojima se ta tragedija dogodila.

Image
PSIHOLOGINJE UPOZORAVAJU /

Granice ili ljudi? 'Opravdavanje nasilja negativno utječe na pojedince i društvo'

Glasnogovornik policije u Bihaću Ale Šiljdedić potvrdio je lokalnim medijima kako je migrant najvjerojatnije ustrijeljen iz neke vrste lovačkog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se zbilo na području pogranične Općine Kulen Vakuf kada je nekolicina migranata u kojoj je bio i ubijeni pokušala prijeći iz BiH u Hrvatsku. Teško ranjenog migranta ostali članovi grupe u jutarnjim su satima donijeli do željezničke pruge na BiH strani granice gdje ga je pronašla policija.

"Ozljede su mu nanesene vatrenim oružjem u predjelu leđa, najvjerojatnije iz sačmarice, jedne vrste lovačkog oružja. Policijski službenici MUP-a USK i ekipe za očevid su na terenu i pokušat će doći do mjesta događaja na kojem se sve odvilo kako bi utvrdili je li se to dogodilo na području BiH ili Hrvatske. Uglavnom, imali su namjeru ilegalno prijeći granicu prema Hrvatskoj", kazao je Šiljdedić kako ga citira portal Klix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima kojima raspolaže MUP Unsko-sanskog kantona, u tom dijelu BiH trenutačno boravi oko 7000 migranata koje se smatra ilegalnima, a svakodnevno pristižu novi.

Oko 3000 migranata koje se smatra ilegalnima smješteno je u prihvatnim centrima na području Bihaća i Velike Kladuše, no njih najmanje 4000 tamo ih svakodnevno boravi na otvorenome ili samo prolaze kroz taj dio zemlje na putu u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakodnevno na područje kantona pristiže oko stotinu ilegalnih migranata tako da sada imamo prilično problematičnu situaciju i na prilazima Bosanskoj Krupi, odnosno Ključu", kazao je ovoga tjedna Šiljdedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo