treća nesreća u godinu dana / Tragedija u Indoneziji: spasioci se probijaju do mjesta pada zrakoplova

Image
Foto: Twitter

Ostaci indonezijskog zrakoplova s 54 osobe, koji je nestao odmah nakon polijetanja iz zračne luke Sentani u Indoneziji, pronađeni su u nedjelju u nedostupnom području pokrajine Papue

17.8.2015.
8:42
Twitter
VOYO logo

Spasilačke ekipe su se u ponedjeljak probijale kroz zabito planinsko područje Indonezije na kojemu su nakon pada ATR-a 42 s 54 putnika i člana posade uočeni ostaci zrakoplova u kojemu je bilo i 420.000 eura u gotovini.

Image
ZABIO SE U PLANINU? /

Pronađena olupina: indonezijski zrakoplov s 54 osobe se srušio

Image
ZABIO SE U PLANINU? /

Pronađena olupina: indonezijski zrakoplov s 54 osobe se srušio

Ovo je treća zrakoplovna nesreća u nepunih godinu dana u toj zemlji jugoistočne Azije koja ima problema sa sigurnošću u zračnom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Letjelica indonezijske kompanije Trigana Air izgubila je vezu s kontrolnim tornjem u nedjelju poslijepodne dok je iz Džajapure, glavnog grada istočne pokrajine Papue letjela u Oksibil, gotovo 300 km južnije, po olujnom nevremenu.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Spasioci Trigana Air

(FOTO: AP Images)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvomotornom turbopropelernom zrakoplovu ATR 42 bila su 44 odrasla putnika, petero djece i pet članova posade te 420.000 eura u gotovu novcu. Novac, u četirima vrećama, bio je iz javnih fondova, a poštanski službenici su ga nosili za siromašne obitelji u pokrajini Papui, rekao je Haryono, ravnatelj pošte u Džajapuri koji, poput mnogih Indonezijaca, ima samo prezime.

Letjelica je nestala s radarskih zaslona desetak minuta prije dolaska u Oksibil, nepristupačno planinsko područje, nedugo pošto je zatražila dopuštenje za spuštanje prije slijetanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto nesreće poslan je drugi zrakoplov radi izviđanja dok se spasilačke ekipe pješice probijaju kroz planinu s gustom šumom, priopćila je agencija za potragu i spašavanje po kojoj je taj zrakoplov uočio ostatke srušenoga.

Air Trigana, omanja kompanija utemeljena 1991. koja osigurava četrdesetak letova na domaćim linijama, ima zabranu leta u Europskoj uniji. Tvrtka je od početka rada imala 14 nesreća, navodi agencija za sigurnost zračnog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo