ishod nesreće / Tragedija na Jadranu: Svih pet članova posade poginulo, samo kapetan spašen

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U akciji spašavanja sudjelovale su i talijanske i hrvatske snage

19.5.2022.
14:13
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Uz obalu Puglie, 50 milja od obale Barija, nedaleko od hrvatskih voda potonuo je talijanski tegljač. Ishod ove nesreće je tragičan. Na tegljaču je bilo šest članova posade, a samo je jedan od njih, kapetan, spašen. Dva tijela pronađena su beživotna, tri su identificirana u moru, piše talijanski portal Il Riformista.

Na licu mjesta intervenirali su ljudi iz Lučke uprave Bari i njihovi kolege iz Ancone, kojima je za sada koordinirala tužiteljica Ureda javnog tužitelja Barija Luisiana Di Vittorio, no intervencija patrolnih brodova u početku je bila otežana zbog jakog vjetra na području nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOORDINIRANA AKCIJA /

U havariji talijanskog tegljača nestalo pet članova posade. U potragu uključeni Hrvati i Talijani

Spašen je kapetan tegljača, "Franco P" kompanije lima, koji je sinoć krenuo u Albaniju. Kapetan je pronađen na splavi za spašavanje: riječ je o 63-godišnjem Sicilijanacu koji je sada hospitaliziran u bolnicu u Bari.

Podsjetimo, ranije je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zbog ove tragedije priopćeno kako je MRCC Rijeka informaciju o potonuću tegljača zaprimio u srijedu oko 21 sat. Otad su u zajedničkoj akciji traganja i spašavanja sudjelovali, helikopterom, talijanska obalna straža, Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom "Danče", Jadroplov s brodom "Split" te pet brodova koji su se nalazili u blizini - jahta "Anna", teretni brod "Comanche", tegljač "Paul" te tankeri "Astrea" i "Crown 2".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo