Liz Truss / Treća žena u povijesti sjest će u Downing Street u trenutku kada Britancima prijeti iznimno povećanje troškova

Odlučili su tako članovi Konzervativne stranke, a TRASS je pobijedila suparnika, bivšeg ministra financija

5.9.2022.
21:00
VOYO logo

Na pozornicu ispraćena ovacijama - Liz Truss iduće dvije godine vodit će Veliku Britaniju.

"Zahvaljujem Odboru 1922, predsjedniku stranke i Konzervativnoj stranci na organizaciji jednog od najdužih razgovora za posao u povijesti", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš kao što je govorila u kampanji koja je trajala dva mjeseca - Britancima koje pogađa iznimno povećanje troškova života, još je jednom obećala:

"Iznijet ću hrabar plan za smanjenje poreza i rast našeg gospodarstva. Riješit ću energetsku krizu, baveći se računima ljudi za energiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završila je era Borisa Johnsona - čiji se oproštajni govor očekuje sutra. Nasljednici je čestitao. "Sada je trenutak da svi konzervativci stanu iza nje 100 posto", napisao je.

Image
NOVA ŠEFICA VLADE /

Scholz prvi čestitao Liz Truss, a Johnson pozvao konzervativce da 'stanu iza nje 100 posto'

Image
NOVA ŠEFICA VLADE /

Scholz prvi čestitao Liz Truss, a Johnson pozvao konzervativce da 'stanu iza nje 100 posto'

A sto posto, Truss je bila odana Borisu Johnsonu sve do njegova konačnog pada. Govorila je da na njegovu stolicu - neće sjesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47-o godišnja Truss započela je politički put kao tinejdžerka i to liberalka, no nakon fakulteta postala je konzervativka. Bila na udaru javnosti zbog izvanbračne afere - koja ju ipak nije koštala karijere. Od 2012. obnašala je razne ministarske i druge dužnosti u obrazovanju, financijama i pravosuđu. Sada je čeka najveća uloga.

"Ona mora pokazati da razumije i može odgovoriti na izazove koji postoje nakon 12 godina neuspjeha ove torijevske vlade", rekao je Keir Stamer, vođa britanske oporbene Laburističke stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati glasovanja nisu nužno i mišljenje javnosti. Prema zadnjim anketama čak 52 posto građana smatra da bi bila "loša" ili "užasna" premijerka. Pred središnjicom konzervativaca, dočekali su je aktivisti za prava životinja.

Slijedi imenovanje kod kraljice Elizabete II. koja će prvi put u svojoj vladavini to učiniti u svom škotskom utočištu Balmoralu umjesto u Buckinghamskoj palači, na što je prisiljena zbog lošijeg zdravlja. 15. je to premijer u njezinoj 70-to godišnjoj vladavini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo