Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ŽELE JU I POSVOJITI

Tri dana staru djevojčicu netko je ostavio u kutiji na sibirskoj hladnoći, spasila je petorica maloljetnika. ...

Liječnica koja ju je zaprimila kaže da sumnjaju da se radi o kućnom porođaju jer imala je pupčanu vrpcu

Ida Hamer/ 14.1.2022. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nevjerojatna ljudska priča iz Sibira. Djevojčicu staru samo tri dana netko je ostavio na milost i nemilost leda i zime. Jer bilo je sibirskih minus 20 stupnjeva, malenu je štitila tek kutija u kojoj je ostavljena i nevjerojatna sreća jer je slučajno naišlo petero maloljetnika.

Renat Litvinov, dječak koji je bebu spasio navodi kako je djevojčica u kutiji bila prekrivena nekakvom laganom dekom.

"Bili smo šokirani, razmišljali smo što učiniti. Bili smo u šoku, ali vrlo brzo smo krenuli u akciju", prisjeća se. Stepan Ivanov dodaje kako je osjećao snažan adrenalin. "Renat je zvao oca i pokušali smo zaustaviti automobile koji su prolazili da prevezu bebu u bolnicu". 

Nakon brze reakcije snalažljivih dječaka, roditelji jednog od njih hitno su odvezli bebu u bolnicu, strahujući da zbog ozeblina neće preživjeti."Nismo se usudili izvaditi dijete iz kutije jer nismo znali u kakvom je stanju. Pokrili smo je dekom, stavili u automobil i brzo odvezli u bolnicu. Svi smo bili šokirani, bilo je nevjerojatno", tvrdi majka dječaka Renata, Anna Litvinova

Djevojčica, za koju se vjeruje da je stara tek nekoliko dana, u dobrom je zdravstvenom stanju. Liječnica koja ju je zaprimila, Natalia Veka kaže da sumnjaju da se radi o kućnom porođaju jer imala je pupčanu vrpcu.  

Dakako, policija traga za djetetovom majkom, a pokrenut je kazneni postupak zbog pokušaja ubojstva maloljetne osobe. Roditelji jednog od tinejdžera, koji su bebu prevezli u bolnicu, djevojčicu žele posvojiti, no moraju pričekati hoće li policija pronaći njezinu rodbinu.

"Moj sin i njegovi prijatelji nisu paničarili nego su odmah napravili ispravnu stvar. Jako sam ponosan na sve njih", zaključuje Renatov otac, Dmitrij Litvinov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ida Hamer/ 14.1.2022. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču