USKORO ĆE PRED SUD / Tri muškarca uhićena u Nizozemskoj: Planirali veliki napad granatama i automatskim oružjem

Image
Foto: AP

Muškarci stari između 21 i 34 godine pritvoreni su u četiri lokacije

27.9.2018.
23:23
AP
VOYO logo

Nizozemske vlasti u četvrtak su uhitile sedam muškaraca za koje se sumnjalo da planiraju velik napad s granatama, automatskim oružjem i eksplozivnim pojasevima, otkrili su istražitelji. 

Trojica od sedam osumnjičenih ranije su pritvarani nakon što su se pokušali pridružiti militantima u inozemstvu. Glavni osumnjičenik je 34-godišnji Iračanin koji je 2017. osuđen jer je otputovao kako bi se pridružio Islamskoj državi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarci stari između 21 i 34 godine pritvoreni su u četiri lokacije diljem Nizozemske nakon gotovo šest mjeseci istrage. 

"Osumnjičeni su bili u potrazi za jurišnim puškama AK47, pištoljima i granatama, pojasevima s eksplozivima i sirovim materijalima za nekoliko automobilskih bombi", priopćili su istražitelji. Uhićenici će u petak izaći pred sud. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je dobila informaciju od obavještajne službe da glavni osumnjičenik cilja na "veliki događaj u Nizozemskoj na kojem bi bilo mnogo žrtava". 

Uhićenja su se dogodila gotovo mjesec dana nakon što je na glavnom amsterdamskom kolodvoru nastrijeljen Afganistanac koji je nožem ozlijedio dvoje američkih turista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo