SLIJEPI PUTNIK / Tri sata nakon polijetanja morali vratiti avion u polazišnu luku zbog - štakora!

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Indijska tvrtka odluku o povratku zrakoplova u polazišnu zračnu luku opravdala je sigurnošću putnika. Naime, glodavac poput štakora može prouzročiti ogromnu štetu na kablovima elektroničkog sustava zrakoplova

31.12.2015.
9:36
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

NEW DELHI - Zbog sumnje da je u putničkoj kabini zrakoplova Air Indije na relaciji Bombaj-London štakor, piloti su bili prisiljeni tri sata nakon polijetanja vratiti se u polazišnu zračnu luku, izvijestila je ta indijska zrakoplovna tvrtka.

Glodavac je navodno zamijećen u putničkoj kabini, u kojoj se nalazilo oko 200 putnika, no nitko od članova posade nije potvrdio informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indijska tvrtka odluku o povratku zrakoplova u polazišnu zračnu luku opravdala je sigurnošću putnika. Naime, glodavac poput štakora može prouzročiti ogromnu štetu na kablovima elektroničkog sustava zrakoplova.

Da bi se do kraja provele sigurnosne mjere u zrakoplovu će se po slijetanju provesti deratizacija. Putnici će do Londona biti prevezeni drugim zrakoplovom istoga avio-prijevoznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi slučaj dojave o štakoru u zrakoplovu Air Indije na visini od oko 10.000 metara. U srpnju je avion koji je letio na liniji New Delhi-Milano vraćen u polazišnu zračnu luku iz istog razloga. Air Indija je od 2007. u ozbiljnim financijskim poteškoćama.

Smatra se da štakori i slični glodavci privučeni mirisom hrane u zrakoplove najčešće uđu u kontejnerima kojima se u kabinu dovozi hrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo