stalo joj je srce / Trudnica i beba umrli nakon borbe s Covidom, ovo je zadnje rekla suprugu: 'Jako mi je loše. Bebu ne osjećam...'

Image
Foto: Shutterstock

Milijana je imala blage simptome Covida kad je otišla u bolnicu

25.8.2021.
18:00
Shutterstock
VOYO logo

''Darko, teško mi je. Prebacili su me na intenzivnu njega. Jako mi je loše...Bebu ne osjećam...'', izjavila je Malijana Radovanović (31) iz Vlasotinca .

Bile su to posljednje riječi koje je uputila suprugu prije nego je umrla u osmom mjesecu trudnoće. Iza sebe je ostavila supruga Darka i dvije maloljetne kćeri. Srce joj je stalo 19. kolovoza nekoliko sati prije ponoći nakon dvadesetak dana borbe s Covidom u bolnici u Kruševcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milijana je imala blage simptome Covida kad je otišla u bolnicu kazao je njezin suprug za Blic. Razlog je bio njena trudnoća.

''Nije točno da je primljena u teškom stanju. S vremenom se njena klinička slika pogoršala. Prije nego što je umrla, ponovo je bila testirana i nije bila pozitivna na Covid'', tvrdi Darko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moja Milijana je predosjetila da s bebom i njom nešto nije u redu. Nekoliko dana prije smrti rekla mi je da ne osjeća bebu. Nema pokreta. Doktori su je pregledali i rekli da je ''točno da se beba muči i da ne dobiva dovoljno kisika''. Mislim da je beba već bila mrtva, ali da joj to nisu rekli'', rekao je Darko dok su uz njega sjedile kćeri od sedam i pet godina.

Znaju da su izgubile mamu. Darko im je ispričao što se dogodilo, ali su još male da bi razumjele. I dalje je traže i čekaju njen povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pasivni imunitet /

Novo istraživanje pokazalo: Majčino mlijeko cijepljene majke može sadržavati značajnu količinu antitijela

Image
pasivni imunitet /

Novo istraživanje pokazalo: Majčino mlijeko cijepljene majke može sadržavati značajnu količinu antitijela

''Nisu joj dali šansu. Ni njoj, ni bebi, koja je u bolnici već ušla u osmi mjesec. Pustili su je da se s mrtvom bebom u trbuhu bori za život, a u toj borbi nije imala nikakve šanse'', tvrdi Darko.

Prema Darkovim riječima, njegova supruga nije imala ozbiljnu kliničku sliku kada je iz leskovačke Opće bolnice poslana za Kruševac, a sve je počelo 31. srpnja  kad je dobila blagu temperaturu, potom i kašalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspostavilo se da je Covid pozitivna. Rezultati analize krvi bili su zadovoljavajući, ali je zbog trudnoće istog dana transportirana u Kruševac.

''Tamo u početku nije bila ni na kisiku. Osjećala se dobro. Pratilo se njeno stanje koje se poslije nekoliko dana počelo komplicirati, pa je priključena na kisik, a doza joj je povećavana do maksimalne. Oko 10.  kolovoza  uslijedilo je nekoliko dana kada se osjećala bolje, ali joj se poslije toga su joj otekle noge, a žalila se i na gušenje. Dva tjedna od hospitalizacije ponovo je dobila povišenu temperaturu'', prepričavao je Darko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo