Podrška predsjednika / Trump brani dvojicu bivših suradnika optuženih za obiteljsko nasilje: 'Neke optužbe su točne, a neke lažne'

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Američki predsjednik podržao je dvojicu bivših djelatnika Bijele kuće koji su ovoga tjedna dali ostavke nakon što su ih bivše supruge optužile za fizičko nasilje

11.2.2018.
8:33
AP
VOYO logo

U aferama obiteljskog nasilja, radi se o riječi jedne strane protiv riječi druge strane, ali čini se da je Donald Trump zauzeo stranu i podržao dvojicu bivših djelatnika Bijele kuće koji su ovoga tjedna dali ostavke nakon što su ih bivše supruge optužile za fizičko nasilje.

"Nakon tih optužbi ljudima je uništen život. Neke optužbe su točne, a neke lažne. Neke su davne, a neke nedavne", napisao je u subotu na Twitteru američki predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o Robu Porteru i Davidu Sorensenu, dvojici bivših djelatnika Bijele kuće koji su napustili svoje dužnosti u srijedu, odnosno u petak nakon optužbi za obiteljsko nasilje koje obojica niječu.

"Lažno optuženi ne može se oporaviti, njegov život i karijera su gotovi. Zar više ne postoje pravedne procedure?", upitao se Trump na svojoj najdražoj društvenoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roba Portera, koji je bio osobni tajnik Bijele kuće, dvije bivše supruge su optužile za tjelesno i psihičko zlostavljanjw. Jedna od njih, Jennie Willoughby je na kanalu CNN u petak rekla da je tijekom braka s Porterom živjela u stalnom strahu. Objavljene su i fotografije njegove prve supruge, Colbie Hilderness s modricom na oku.

To nije omelo američkog predsjednika da u petak naglasi kako taj 40-godišnjak proživljava teške trenutke i da je obavio dobar posao u Bijeloj kući. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Mike Pence je iz Južne Koreje poručio da "u Bijeloj kući, kao i u Americi postoji nulta tolerancija za obiteljsko nasilje i dodao da je "užasnut" tim optužbama.

David Sorensen bio je zadužen za pisanje govora. Njegova bivša supruga Jessica Corber je za Washington Post izjavila da je bila izložena tjelesnom zlostavljanju i opisala da ju je bivši suprug opekao cigaretom i gurnuo u zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je te optužbe odbacio i u priopćenju koje je prenio Washington Post objasnio da je zapravo on bio žrtva opetovanih fizičkih napada svoje bivše supruge.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo