OPET 'TVITA' / Trump će u idućih nekoliko dana objaviti odluku o Pariškom sporazumu

Image
Foto: AP Images

U svojoj predizbornoj kampanji 2016. obećao je da će povući Sjedinjene Države iz Pariškog sporazuma i povećati vađenje nafte, plina i ugljena u SAD-u.

31.5.2017.
17:02
AP Images
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se u srijedu na Twitteru, u jeku medijskih izvješća da će se SAD povući iz Pariškog sporazuma o klimi, napisavši da će uskoro objaviti svoje namjere. "Objavit ću svoju odluku o Pariškom sporazumu u idućih nekoliko dana", napisao je Trump.

Portal Politico izvijestio je da Trump planira povlačenje iz tog sporazuma, a drugi portal Axios navodi, pozivajući se na dva neidentificirana izvora koji su izravno upućeni u tu odluku, da je Trump odlučio napustiti taj sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Axiousu, Bijela kuća treba donijeti odluku o tome hoće li to biti formalno povlačenje za koje bi moglo biti potrebno tri godine ili će izaći iz UN-ovog ugovora na kojemu se temelji taj sporazum.

Trump je obećao u svojoj predizbornoj kampanji 2016. da će povući Sjedinjene Države iz Pariškog sporazuma i povećati vađenje nafte, plina i ugljena u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prošlotjednih summita u Europi, međunarodni čelnici pa čak i papa Franjo pozvali su Trumpa da ne napušta Pariški sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo