TRUMPOVO KARDOVIRANJE / Trump imenovao novog direktora agencije za imigraciju: na čelo postavio čovjeka koji se imigracijom bavi gotovo trideset godina

Image
Foto: AP

Homan je bio izvršni direktor ICE-a za operacije provedbe i izgona te je vodio operacije uhićenja i izgona imigranata bez dokumenata od 2013.

31.1.2017.
8:30
AP
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je imenovao Thomasa Homana direktorom državne agencije za imigraciju i carinu (ICE), objavilo je ministarstvo domovinske sigurnosti.

Homan je bio izvršni direktor ICE-a za operacije provedbe i izgona te je vodio operacije uhićenja i izgona imigranata bez dokumenata od 2013., rekao je tajnik ministarstva državne sigurnosti John Kelly.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Homan je na mjestu direktora zamijenio Daniela Ragsdalea, dosadašnjeg direktora ICE-a. Ragsdale ostaje zamjenik direktora u agenciji u kojoj je obnašao dužnost četiri godine, objavljeno je na Twitteru ICE-a.

Kelly nije objasnio razloge promjene vodstva ICE-a, samo je rekao da će Homan "nastaviti obnašati dužnost kao snažan, djelotvoran vođa muškaraca i žena  u ICE-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump je u ponedjeljak otpustio vršiteljicu dužnosti ministra pravosuđa Sally Yates pošto je ona prkosila Bijeloj kući i odbila na sudovima braniti Trumpovu zabranu ulaska u zemlju državljana sedam zemalja s muslimanskom većinom.

Bijela kuća je priopćila da je Dana Boente, američki državni odvjetnik iz Virginije, položio prisegu u ponedjeljak navečer te će preuzeti dužnost ministra pravosuđa dok republikanski senator Jeff Sessions, koji čeka potvrdu u Senatu, ne bude potvrđen.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo