SMATRA SE POBJEDNIKOM / Trump na velikom skupu prvi put od poraza na izbora: 'Preuzet ćemo natrag Ameriku, i to ćemo učiniti uskoro'

Image
Foto: AP

"Svaki republikanac treba glasati da ga se izbaci s dužnosti", rekao je o Gonzalezu, nazivajući ga "lažnim republikancem"

27.6.2021.
9:05
AP
VOYO logo

Na prvom velikom skupu otkako je napustio Bijelu kuću, bivši američki predsjednik Donald Trump u subotu se okomio na imigracijsku politiku svog nasljednika Joea Bidena i zatražio od pristaša da pomognu republikancima da vrate većinu u Kongresu.

Iako je održavao govore na republikanskim skupovima nakon što je poražen na predsjedničkim izborima prošle godine, skup u državi Ohio povratak je masovnim okupljanjima kakva su bila presuda za zadržavanje potpore njegove baze, tzv. MAGA događajima (po skraćenici od Make America Great Again).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump je napustio ured nakon napada njegovih pristaša na Kapitol 6. siječnja, nedugo nakon govora u kojem je ponovio da su mu izbori 2020. ukradeni i da je on pravi njihov pobjednik.

U subotu je pred tisućama svojih pristaša ponovio ponešto sa svog redovitog popisa pritužbi, a uz kritike američkih izbora posebno je govorio o  rastućem broju imigranata koji ulaze u SAD preko južne granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo golemu pobjedu, oni su napravili nešto što se nikada ne bi smjelo dopustiti", rekao je Trump o izborima.

"Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i preuzet ćemo natrag Ameriku, i to ćemo učiniti uskoro", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demokratska tanka većina u oba doma Kongresa bit će na ispitu na izborima na polovici mandata 2022. a povijest favorizira šanse republikanaca da dobiju mjesta na njima. 

Prije skupa, Trump je jasno predstavio plan da se osveti republikanskom kongresniku iz Ohija Anthonyju Gonzalezu koji je bio jedan od 10 republikanaca u Zastupničkom domu koji su glasali za njegov opoziv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki republikanac treba glasati da ga se izbaci s dužnosti", rekao je o Gonzalezu, nazivajući ga "lažnim republikancem".

Nakon skupa u Ohiju, Trump planira govoriti na Floridi povodom praznika 4. srpnja, a sljedeći tjedan otputovat će na južnu granicu SAD-a i Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo