Susret u Bijeloj kući / Trump o Orbanu: 'Očito je pomalo kontroverzan poput mene, ali nije važno'

Image
Foto: AP Images

U rujnu je Orban istaknuo da je Donald Trump 'ikona' suverenističkog pokreta

14.5.2019.
6:56
AP Images
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump pozdravio je u ponedjeljak djelovanje mađarskog premijera Viktora Orbana kojeg je primio u Bijeloj kući mađarskog konzervativnog čelnika pohvalivši njegove napore u borbi protiv ilegalne imigracije. 

"Dobro ste obavili posao i zajamčili sigurnost vaše zemlje", rekao je američki predsjednik na početku susreta u Ovalnom uredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je tvrdi, ali čovjek kojeg poštuju" svuda u Europi, dodao je. Orban je poznat po svojim euroskeptičnim stajalištima i kritici "liberalnih" demokracija 

Trump je dodao da je Viktor Orban "očito pomalo kontroverzan poput mene, ali nije važno" i zatim se usredotočio na njihovo zajedničko stajalište, borbu protiv ilegalne imigracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinili ste dobru stvar u vezi imigracije, mnogi to misle", jamčio mu je Trump i dodao da su "strašni" problemi s kojima je Europa suočena nastali zbog drugačijih izbora od onoga mađarskog šefa vlade, u aluziji na njemačku kancelarku Angelu Merkel koja je otvorila granice migrantima 2015. godine. 

Ovaj susret s američkim predsjednikom koji često kritizira Europsku uniju, prilika je za Orbana manje od dva tjedna prije europskih izbora na kojima se očekuje proboj suverenista i populista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U rujnu je Orban istaknuo da je Donald Trump, nakon govora protiv globalizacije na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, "ikona" suverenističkog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo