Razgovor Trumpa i Macrona / Trump o ubojstvu saudijskog novinara: 'Očito je bilo obmana i laži'

Image
Foto: AP Images

Predsjednici Francuske i SAD-a razgovarali o ubojstvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija

22.10.2018.
9:42
AP Images
VOYO logo

Predsjednici Francuske i SAD-a, Emmanuel Macron i Donald Trump, razgovarali su u nedjelju navečer o ubojstvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija, ubijena unutar konzulata njegove zemlje u Istanbulu, rekla je Bijela kuća. 

Trumpova glasnogovornica Sarah Sanders izvijestila je u priopćenju da su dvojica šefova država razgovarala telefonski uoči dolaska američkog predsjednika u Francusku na komemoraciju stote obljetnice primirja iz 1918. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarali su o "okolnostima koje su popratile tragičnu smrt saudijskog novinara Jamala Khashoggija", istaknula je Sanders

Nakon što je pokazao popustljivost spram Saudijske Arabije u toj aferi, Trump je promijenio ton u subotu, ocjenjujući da je "očito bilo obmana i laži". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI 

Francuska je istaknula u nedjelju, s Njemačkom i Velikom Britanijom, "hitnu potrebu za rasvjetljavanjem" događaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski predsjednik Recep Tayyyip Erdogan obećao je u nedjelju detaljno izvješće o Kashoggijevom ubojstvu u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a saudijski kralj i prijestolonasljednik navodno su nazvali novinarovu obitelj kako bi joj izrazili sućut.

Rijad je u subotu priznao da je Khashoggi ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, ali međunarodna zajednica s nevjericom gleda na verziju koju je ponudila Saudijska Arabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

London, Pariz i Berlin u zajedničkom su priopćenju objavili da Saudijska Arabija mora pružiti činjenice kako bi se njezino objašnjenje o okolnostima smrti saudijskog novinara Jamala Khashoggija smatralo vjerodostojnim.

Glasnogovornica američkog predsjednika dodala je da su Trump i Macron "također razgovarali o nizu gospodarskih i sigurnosnih pitanja, među kojima o stanju u Siriji" i povlačenju SAD-a iz ugovora potpisana s Rusijom o nuklearnom naoružanju srednjeg dometa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo