afera s e-mailovima / Trump odustao od obećanja iz kampanje: neće nastaviti istragu o Hillary Clinton

Image
Foto: AP Images

Tijekom jedne od debata, Trump je rekao da će, bude li izabran, tražiti od svog ministara pravosuđa da imenuje specijalnog državnog odvjetnika za istragu afere privatnog servera

22.11.2016.
18:01
AP Images
VOYO logo

Administracija Donalda Trumpa neće nastaviti istragu o aferi privatne elektroničke pošte Hillary Clinton, rekla je u utorak jedna od najbližih savjetnica novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Država.

Tijekom jedne od debata koju su dvoje predsjedničkih kandidata održali u kampanji, Trump je rekao da će, bude li izabran, tražiti od svog ministara pravosuđa da imenuje specijalnog državnog odvjetnika za istragu afere privatnog servera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kellyanne Conway je na kanalu MSNBC u utorak rekla da "kada novoizabrani predsjednik (...) kaže da ne želi nastaviti te optužbe, time šalje snažnu poruku sadržajem i formom".

Donald Trump je odustao od jednog od svojih obećanja iz kampanje i jednog od slogana koji je najviše oduševljavao njegove pobornike na skupovima "lock her up" (zatvorite je).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hillary Clinton je u vrijeme dok je bila američka državna tajnica (2009.-2013.) poslovnu komunikaciju obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte. Zbog toga je FBI pokrenuo istragu protiv Clinton koja ipak nije bila sudski procesuirana, no afera je naštetila njezinoj kampanji za ulazak u Bijelu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo