ŽESTOKO OBRUŠAVANJE / Trump osudio brutalnost Sjeverne Koreje: 'To je režim koji ne poštuje vladavinu prava'

Image
Foto: AP

Američki student Otto Warmbier, koji je bio u zatvoru u Sjevernoj Koreji 17 mjeseci prije nego se vratio u SAD u komi prije manje od tjedan dana, umro je u bolnici u Cincinnatiju

20.6.2017.
8:35
AP
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump osudio je brutalnost sjevernokorejskog režima nakon što je američki student, koji je u toj zemlji osuđen na 15 godina zatvora zbog skidanja propagandnog plakata, preminuo manje od tjedan dana nakon što je pušten iz zatvora u komi.

Obećavajući da će ubuduće spriječiti takve slučajeve Trump je u priopćenju kazao kako su on i njegova supruga Melania Trump izrazili sućut obitelji 22-godišnjeg Otta Warmbiera. "SAD još jednom osuđuje brutalnost sjevernokorejskog režima dok žalimo zbog njegove zadnje žrtve", navodi se u Trumpovu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ottova sudbina pojačava odlučnost moje vlade da spriječi da takve tragedije pogode nevine ljude od strane režima koji ne poštuje vladavinu prava ili temeljnu ljudsku pristojnost", kazao je  Trump.

 Američki student Otto Warmbier, koji je bio u zatvoru u Sjevernoj Koreji 17 mjeseci prije nego se vratio u SAD u komi prije manje od tjedan dana, umro je u bolnici u Cincinnatiju, rekla je njegova obitelj u ponedjeljak u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, strašno zlostavljanje koje je naš sin doživio od sjevernokorejaca osiguralo je da nije bio moguć nikakav drugi rezultat od ovog tužnog kojega smo danas iskusili", rekla je obitelj u priopćenju nakon Warmbierove smrti u 2.20 sati po lokalnom vremenu (20.20 po srednjoeuropskom vremenu) u Medicinskom centru sveučilišta u Cincinnatiju.

Obitelj je rekla kako je Warmbier (22) pao u komu u ožujku 2016. kratko nakon što je osuđen na 15 godina prisilnog rada u Sjevernoj Koreji. Uhićen je, prema sjevernokorejskim medijima, u pokušaju da ukrade predmet s propagandnim sloganom. Sjeverna Koreja je oslobodila Warmbiera prošli tjedan rekavši kako ga se oslobađa "iz humanitarnih razloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo