POČELA TERAPIJA REMDESIVIROM / Trump prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed, poručio: 'Ide dobro, mislim. Hvala svima'

Image
Foto: RTL / AP images

Neimenovani dužnosnik Bijele kuće kazao je da Trump nije prenio ovlasti na potpredsjednika Mikea Pencea

3.10.2020.
7:15
RTL / AP images
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump u petak je, 17 sati nakon što je objavljeno da je pozitivan na COVID-19, helikopterom prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed (Bethesda, Maryland) na liječenje. Iz Bijele kuće tvrde da je predsjednik dobro, a CNN je noćas objavio pozivajući se na neimenovan izvor da Trump ima problema s disanjem.

Image
zaraza u washingtonu /

Donald Trump ide u bolnicu. Cijeli dan ima povišenu temperaturu

Image
zaraza u washingtonu /

Donald Trump ide u bolnicu. Cijeli dan ima povišenu temperaturu

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany priopćila je da je Trump prebačen iz predostrožnosti u posebni apartman vojne bolnice Walter Reed: "Predsjednik će sljedećih nekoliko dana zbog predostrožnosti te na preporuku njegovog liječnika i medicinskih stručnjaka svoj posao obavljati iz predsjedničkog ureda u bolnici Walter Reed".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump je hodao sporo prema helikopteru, nosio je masku za lice i nije razgovarao s novinarima, a po dolasku u bolnicu oglasio se preko Twittera i ustvrdio: "Ide dobro, mislim. Hvala svima. Volim vas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nekoliko sati ranije objavio je i kratku video poruku snimljenu u Bijeloj kući: "Idem u bolnicu Walter Reed. Mislim da sam vrlo dobro, ali moramo biti sigurni da će sve biti u redu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednikov liječnik u Bijeloj kući dr. Sean Conley objavio je da Trump osjeća malaksalost, ali da je dobrog duha i da je primio dozu eksperimentalnog lijeka koji sadrži koktel antitijela za COVID-19, a uzima i cink, vitamin D, lijek za žgaravicu, melatonin i aspirin.

Nakon što je hospitaliziran u vojnoj bolnici Walter Reed dobio je i dozu antivirusnog lijeka "remdesivir", objavio je noćas Conley u priopćenju iz Bijele kuće, dodavši da je Trump vrlo dobro: "S radošću vam mogu objaviti da je predsjednik vrlo dobro i nije mu potreban dopunski kisik. U konzultaciji sa specijalistima odlučili smo započeti terapiju 'remdesivirom' i predsjednik je primio prvu dozu te se udobno odmara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Remdesivir", podsjetimo, koji je prvenstveno namijenjen liječenju ebole, pokazao se efikasnim u borbi protiv koronavirusa, odnosno u skraćivanju perioda oporavka oboljelih od COVIDA-19.

Neimenovani dužnosnik Bijele kuće kazao je novinskoj agenciji Reuters da Trump nije prenio ovlasti na potpredsjednika Mikea Pencea, koji je u petak bio negativan na testu na koronavirus, kao i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, koja je treća u liniji sukcesije, iza Pencea. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, mnogi se pitaju zašto je Trump u bolnici ako se osjeća dobro, a noćas je CNN objavio pozivajući se na neimenovani izvor da postoji ozbiljan razlog za zabrinutost oko Trumpova stanja jer, navodno, ima problema s disanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo