(PROTU)MJERE / Trump prijeti uvođenjem carina Meksiku

Image
Foto: Pixsell

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je u četvrtak uvođenjem carina na automobile iz Meksika

4.4.2019.
20:52
Pixsell
VOYO logo

Ako Meksiko ne nastavi surađivati s Washingtonom po pitanju imigracija i krijumčarenja droge duž južne američke granice, američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je u četvrtak uvođenjem carina na automobile iz Meksika.

Trump je rekao reporterima u Bijeloj kući da će uvesti carine na automobile ili zatvoriti granicu, ali bi mogao početi s uvođenjem carina. Također je poručio da će Meksiko imati jednu godinu da zaustavi protok droge prije nego što carine stupe na snagu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meksiko mora razumjeti da ćemo zatvoriti granicu ili bih mogao uvesti carine", rekao je Trump.

Trump je rekao da će "vjerojatno krenuti s carinama jer bi to mogao biti veoma snažan poticaj". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik je prošli petak upozorio da će zatvoriti granicu s Meksikom ovaj tjedan ako Meksiko ne poduzme nešto da zaustavi protok ilegalnih migranata preko granice. 

U četvrtak je rekao da je putem medija zatražio da Meksiko obuzda priljev imigranata i smanji pritisak na granici sa SAD-om. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksički izvoznici rekli su ovaj tjedan da razmatraju slanje robe u SAD zračnim prijevozom kako bi izbjegli kilometarske kolone kamiona na granicu uzrokovane micanje saveznih agenata s carinskih kontrola na imigracijske dužnosti. 

Tvrtke koje izvoze dijelove automobila i medicinsku opremu razmatraju mnogo skuplji zračni prijevoz kako bi izbjegle sankcije u slučaju kašnjenja s isporukom američkim klijentima, kao i zatvaranje tvornica, rekao je u srijedu Luis Aguirre, predsjednik meksičke komore proizvođačke industrije INDEX. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo