oštre razlike? / Trump razgovarao telefonom s njemačkim i talijanskim čelnicima uoči summita G20

Image
Foto: AP

Trump će održati odvojene sastanke s raznim čelnicima u Hamburgu, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel i potencijalno težak prvi sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom

4.7.2017.
7:11
AP
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump razgovarao je s njemačkim i talijanskim čelnicima u ponedjeljak, priopćio je dužnosnik Bijele kuće, uoči summita skupine 20 vodećih gospodarstava ovog tjedna koji bi mogli izložiti svoje oštre razlike o ovlastima u svjetskoj trgovinu i drugim pitanjima.

Trump se priprema za dvodnevni samit G20 koji započinje u Hamburgu u petak, nešto više od mjesec dana nakon summita G7 na Siciliji koji je pokazalo duboke podjele između Trumpa i drugih zapadnih čelnika o klimatskim promjenama, trgovini i migracijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump će održati odvojene sastanke s raznim čelnicima u Hamburgu, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel i potencijalno težak prvi sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Trump je na Twitteru najavio da će u ponedjeljak telefonom razgovarati s čelnicima iz Njemačke, Italije i Francuske. Bijela kuća kasnije je rekla u priopćenju da će pozivi biti s Merkelom i talijanskim premijerom Paoloom Gentiloniem, ali nisu spomenuli francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump i Macron razgovarali su prošlog tjedna kada je američki predsjednik prihvatio poziv da bude prisutan ceremonijama Dana Bastille u Parizu 14. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo