potpisali trgovinske sporazume / Trump u Xiju vidi 'moćnog predstavnika' kineskog naroda

Image
Foto: AP Images

'Moji razgovori s predsjednikom Xijem Jinpingom bili su vrlo produktivni što se tiče trgovine i Sjeverne Koreje', izjavio je američki predsjednik na Twitteru

10.11.2017.
8:17
AP Images
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump pozdravio je u petak  Xiju Jinpinga "moćnog predstavnika" kineskog naroda, na završetku svog prvog posjeta Kini, zemlji koju je oštro kritizirao u svojoj izbornoj kampanji.

"Moji razgovori s predsjednikom Xijem Jinpingom bili su vrlo produktivni što se tiče trgovine i Sjeverne Koreje", izjavio je američki predsjednik na Twitteru prije puta u Vijetnam, četvrtu etapu svoje turneje po Aziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineski predsjednik "moćan je i štovan predstavnik svojeg naroda", nastavio je Trump koji je već toplo čestitao Xiju u nekoliko navrata na novom izboru prošlog mjeseca na čelo Kineske komunističke partije.

Trump je tijekom kampanje optuživao kinesku konkurenciju da je "ukrala" milijune radnih mjesta u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u Pekingu je kazao kako ne zamjera Pekingu ogroman američki trgovinski deficit spram Kine, s kojom je SAD potpisao trgovinske sporazume vrijedne više od 250 milijarde dolara prigodom njegova posjeta.

Trump je zahvalio svojem domaćinu na sudjelovanju Kine u međunarodnim sankcijama protiv Sjeverne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tijekom posjeta američkog predsjednika, Xi Jinping nije najavio nijednu konkretnu novu mjeru kako bi se sjevernokorejski režim primoralo da odustane od nuklearnog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo