neslaganje dvojice predsjednika / Trump želi narkokartele proglasiti teroristima: Meksički predsjednik odbija intervenciju

Image
Foto: AP Images

Predsjednik Meksika odgovorio je Trumpu da će se Meksiko pozabaviti tim pitanjem

27.11.2019.
17:33
AP Images
VOYO logo

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador u srijedu je odbacio američki "intervencionizam" nakon što je Donald Trump poručio da "radi na tome da se meksičke narkokartele proglasi terorističkim organizacijama". 

Pristaje na suradnju, ali ne i na intervenciju

"Karteli će biti proglašeni. Gubimo 100.000 ljudi na godinu zbog toga što se događa i što dolazi iz Meksika", rekao je Trump u utorak u intervjuu Billu O'Reillyju. Kazao je  da se na tome radi već tri mjeseca i da postupak "nije jednostavan". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksički predsjednik Lopez Obrador odgovorio je kako će se Meksiko pozabaviti tim pitanjem nakon američkoga Dana zahvalnosti SAD-a (28. studenog) te da je zatražio od ministra vanjskih poslova da vodi razgovore. 

"Suradnja da, intervencija ne", odgovorio je Lopez Obrador na jutarnjoj novinskoj konferenciji nakon što su ga o tome upitali novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je određena skupina proglašena terorističkom organizacijom, ilegalno je za američke građane pružati pomoć toj organizaciji, a članovi terorističke organizacije ne mogu ući u SAD te mogu biti deportirani.

Meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard rekao je za vikend da bi takav potez, po američkom zakonu, omogućio američkim vlastima da izravno djeluju protiv prijetnje ako tako odluče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo