'Lažni CNN istaknut' / Trumpu zasmetao i Google jer prikazuje 'samo fake news'; iz Googlea mu brzo odgovorili

Image
Foto: AP Images

Prema Trumpu, 96 posto rezultata na temu vijesti o Trumpu dolazi iz ljevičarskih nacionalnih medija koje on smatra 'vrlo opasnima'

28.8.2018.
16:01
AP Images
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump već je prošli tjedan optužio društvene mreže da ušutkavaju konzervativne glasove, a u utorak ujutro napao je Google da su rezultati na njegovoj tražilici "namješteni".

"Pretraga 'Trumpvijesti' na Googleu daje samo rezultate koji su lažne vijesti. Drugim riječima, to je LAŽ, za mene i ostale, jer su gotovo svi tekstovi negativne informacije", tvitano je u 5.24 s računala iz Bijelekuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lažni CNN je istaknut, a republikanskih, konzervativnih i desno orijentiranih medija nema". Nezakonito?", pitao se Trump nakon što je u tražilicu rano ujutro ukucao svoje ime.

Prema njemu, 96 posto rezultata na temu vijesti o Trumpu dolazi iz ljevičarskih nacionalnih medija koje on smatra "vrlo opasnima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Google i ostali guše konzervativne glasove i skrivaju pozitivne informacije, kontroliraju što možemo vidjeti a što ne, to je vrlo opasna situacija na koju moramo pripaziti", dodao je.

Američki milijarder već je prošli tjedan optužio "velike društvene mreže" da ušutkuju "milijune ljudi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi imaju pravo odlučiti o tome što je istina a što ne, bez cenzure!", napisao je u petak na Twitteru, glavnom sredstvu komuniciranja kako bi zaobišao medije za koje smatra da su zlonamjerni prema njemu.

Googleov odgovor: Ne rangiramo rezultate pretrage u političke svrhe

Internetski pretraživač Google brzo je osporio optužbe američkog predsjednika DonaldaTrumpa da su rezultati pretrage na njegovoj tražilici "namješteni" i o njemu prikazuju samo loše vijesti, poručivši da tvrtka ne favorizira rezultate pretrage u političke svrhe, javlja Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada korisnici u tražilicu utipkaju ključne riječi, priopćio je Google, "naš je cilj da u što kraćem roku, od nekoliko sekundi, prime najrelevantnije odgovore".

"Pretraga se ne koristi za postavljanje političke agende i, glede rezultata, nismo pristrani i ne naginjemo niti jednoj političkoj ideologiji. Svake godine unaprijeđujemo naše algoritme kako bi bili sigurni da će korisnici na svoje upite dobiti sadržaj visoke kvalitete. Stalno radimo na poboljšanju naše tražilice i nikada ne rangiramo rezultate pretrage kako bismo kontrolirali ili utjecali na politički sentiment", odgovorio je Google Trumpu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo