burna noć / Tučnjava migranata u Šidu: trojica potegli noževe, devetorica pokušala ilegalno ući u Hrvatsku skrivajući se među ženskim kožnim torbama

Image
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL/Ilustracija

U tuči četiri migranta trojica su ozlijeđena i upućena u bolnicu u Srijemskoj Mitrovici, dok je vinovnik incidenta pobjegao s ubodnom ranom na ruci

31.1.2017.
12:12
Krunoslav Petric/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Tri su migranta ozlijeđena u tučnjavi noževima u ponedjeljak navečer u vojvođanskom gradiću Šidu, gdje se nalaze prihvatni centri, a gotovo istodobno spriječen je ilegalan prelazak hrvatske granice skupine migranata skrivenih u kamionskim prikolicama, javila je u utorak Radio televizija Vojvodine (RTV).

U tuči četiri migranta alžirskog državljanstva trojica su ozlijeđena i upućena u bolnicu u Srijemskoj Mitrovici, dok je vinovnik incidenta pobjegao s ubodnom ranom na ruci, prije nego što mu je ukazana pomoć, navodi RTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava carine Srbije priopćila je da je na graničnom prijelazu Šid-Tovarnik spriječen pokušaj ilegalnog ulaska na teritorij Europske unije (EU) devet migranata sakrivenih u kamionskim prikolicama među robom.

Carinici su jučer šest migranata iz Afganistana otkrili u tovarnom dijelu bugarskog kamiona, među ženskim kožnim torbama, repromaterijalom za izradu cipela i stolarijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maloljetnici, između 15 i 17 godina, u prikolicu s robom su ušli tako što im je netko pomogao presjeći carinsku sajlu, koja je potom zalijepljena super ljepilom.

Oko podneva, detaljno su pregledana i dva kamiona crnogorskih registracijskih oznaka, koji su, natovareni sredstvima za pranje i čišćenje, bili na putu ka Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tovarnom prostoru jednog kamiona pronađena su dvojica muškaraca iz Afganistana, starosti 22 i 30 godina.

Među paletama s deterdžentima i sredstvima za čišćenje u drugom kamionu bio je sakriven 25-godišnji mladić iz Pakistana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćeno, kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona naprave u blizini graničnih prijelaza da se sakriju među robom i na taj način domognu EU.

Po evidenciji mjerodavnih državnih tijela, u Srbiji trenutačno boravi 3.055 maloljetnika koji se, bježeći od rata,  pokušavajudomoći zemalja zapadne Europe, što čini 47 posto ukupne migrantske populacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Šida i okolnih mjesta su prošle godine zbog sve većeg broja migranata i incidenata u kojima oni sudjeluju pokrenuli inicijativu za premještanje prihvatnih centara iz te općine.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo