brutalno ubojstvo / Turske vlasti: 'Nestalog novinara su ubili i isjekli na komade u konzulatu'

Image
Foto: AP Images

CNN se poziva na izjavu turskog dužnosnika koji im je nakon opširne pretrage konzulata potvrdio da je novinar ubijen

16.10.2018.
21:40
AP Images
VOYO logo

Neimenovani turski dužnosnik otkrio je CNN-u kako je saudijski novinar Jamal Khashoggi ubijen u saudijskom konzulatu, a njegovo je tijelo isječeno na komade. Turski istražitelji tijekom noći su prvi put ušli u saudijski konzulat u Istanbulu i pretraživali ga devet sati. 

O brutalnom ubojstvu Khashoggija prvo je pisao New York Times, a CNN se poziva na izjavu turskog dužnosnika koji im je isto potvrdio nakon opširne pretrage konzulata. Turski predsjednik Tayyip Erdogan ranije je u razgovoru s novinarima iznio mogućnost da su dijelovi konzulata prebojani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turske vlasti u posjedu dokaza?

“Istraga provjerava stvari kao što su toksični materijali te materijale koji se uklanjaju tako da ih se preboja”, kazao je. Izvor CNN-a tvrdi kako su turske vlasti u posjedu dokaza koji upućuju da je Kashoggi ubijen u saudijskom konzulatu. 

Turski ministar vanjskih poslova Mehmet Cavusoglu kazao je na konferenciji za novinare u Ankari da će policija ponovno pretražiti konzulat i konzulovu rezidenciju koja bi, po ranijim izvješćima turske televizije, mogla biti povezana s Khashoggijevim nestankom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo