'pozitivno iznenađen' / Tusk: Čelnici G7 ne smiju se kolebati u pogledu sankcija Rusiji

Image
Foto: AP

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk u petak je pozvao čelnike Grupe G7 da se striktno pridržavaju odluke o sankcijama donesenim protiv Rusije

26.5.2017.
14:03
AP
VOYO logo

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk u petak je pozvao čelnike Grupe G7 da se striktno pridržavaju odluke o sankcijama donesenim protiv Rusije zbog ukrajinske krize, samo dan nakon što je visoki američki dužnosnik izjavio da Washington o tom pitanju nema stajalište. 

Dvadeset i osam članica EU-a i Sjedinjene Države uvele su sankcije Rusiji nakon što je Moskva 2014. anektirala ukrajinski poluotok Krim, istodobno pruživši potporu separatistima na istoku zemlje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tusk je rekao da je "pozitivno iznenađen" potporom što ju je Donald Trump pružio Europskoj uniji, u trenutku dok se ta institucija nosi s Brexitom te dodao da se američki predsjednik slaže kako Brexit predstavlja "tek incident, a ne i prijetnju". 

Tijekom prošlogodišnje izborne kampanje američki je predsjednik iritirao čelnike EU-a iznoseći pozitivna stajališta o Brexitu te potičući ostale zemlje članice da razmisle o napuštanju bloka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo