NE ŽELI ESKALACIJU / Tusk razgovarao s šefom španjolske vlade: zatražio ga da izbjegne novu uporabu sile

Image
Foto: AP

Tusk, koji predsjedava instancom Europske unije s 28 šefova država i vlade, prekida tišinu glede referenduma o nezavisnosti Katalonije

2.10.2017.
18:14
AP
VOYO logo

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk zatražio je u ponedjeljak od šefa španjolske vlade Mariana Rajoya da "izbjegne novu uporabu sile" dan nakon policijskog nasilja nad katalonskim glasačima za nezavisnost. U telefonskom razgovoru s Rajoyem "pozvao sam da se pronađe način izbjegavanja nove eskalacije i nove uporabe sile", kazao je Tusk na društvenoj mreži Twitter.

To je prvi put da Tusk, koji predsjedava instancom Europske unije s 28 šefova država i vlade, prekida tišinu glede referenduma o nezavisnosti Katalonije koji je održan u nedjelju usprkos zabrani španjolske vlade i pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska unija tradicionalno se suzdržava od komentiranja unutarnjih političkih sukoba svojih zemalja članica, ali stvari su se promijenile nakon nasilja španjolske policije u nedjelju vezano uz sprečavanje održavanja glasovanja. Gotovo 900 osoba primilo je medicinsku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo