dvostruki standardi / Twitter 'poludio' na francusku policiju koja skida muslimanke na plaži: 'Nova sramotna epizoda kontrole ženskih tijela'

Image
Foto: AP

Gotovo cijeli svijet se uključio u diskusije diljem interneta kako bi ukazali gradovima na jugu Francuske da nije pošteno i ispravno boriti se protiv terorizma preko leđa žena

25.8.2016.
9:22
AP
VOYO logo

Nakon što se pojavile u medijima fotografije na kojima se vide naoružani francuski policajci kako tjeraju ženu da plaži da skine neke dijelove odjeće jer tako kaže kontroverzni i diskriminatorni zakon koji brani nošenja burkinija, na društvenim mrežama se razvila burna rasprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo cijeli svijet se uključio u diskusije diljem interneta kako bi ukazali gradovima na jugu Francuske da nije pošteno i ispravno boriti se protiv terorizma preko leđa žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, žena je sjedila na plaži u majici i s maramom oko glave. Okružila su je najmanje četiri naoružana policajca i natjerali da se razodjene, iako na sebi uopće nije imala burkini. Jedan od njih joj je na licu mjesta napisao kaznu. No, to nije jedini takav slučaj izišao u javnost.

"Sjedila sam na plaži s obitelji. Nosila sam klasični veo, nisam imala namjeru plivati", rekla je 34-godišnja Siam. Svjedokinja Mathilde Cousin potvrdila je da se dogodio incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najtužnije je što su ljudi vikali: 'Idi doma"', a neki su pljeskali policiji. Njezina je kći plakala", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogobrojni korisnici Twittera upozorili su na licemjerje francuskih vlasti jer dok policija razodjeva muslimanke na plažama, časne sestre neometano brćkaju noge u plićaku u punoj opravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bi li francuske vlasti prisilile redovnice na plaži da skinu odjeću iz poštovanja prema "moralu i sekularizmu?', upitali su tviteraši.

Također su se prisjetili kako su se 1920-ih žene hapsile ako bi imale prekatke kupaće kostime. Dakle, policajci su na plažama mjerili dužinu kupaćih kostima i ukoliko bi bili prekratki, žene su bile uhićivane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo