riječ je o rumunjskim vojnicima / U Afganistanu upucana dva vojnika NATO-a: uniformirani napdači otvorili vatru na njih

Image
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL/Ilustracija

Dvojica vojnika ubijena su u misiji uvježbavanja afganistanskih policajaca blizu grada Kandahara

7.5.2016.
20:56
Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Dva vojnika iz NATO-ove misije za mir u Afganistanu ubijena su u subotu na jugu te zemlje kada su u njih pucali ljudi odjeveni u afganistanske uniforme, objavila je vojna misija Odlučna podrška.

"Dvojica pripadnika operacije Odlučna podrška ubijena su jutros kada su dvije osobe u afganistanskoj uniformi na njih otvorile vatru", objavio je NATO ne navodeći državljanstvo žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bukureštu je rumunjsko ministarstvo obrane objavilo da su dvojica njegovih vojnika ubijena u misiji uvježbavanja afganistanskih policajaca blizu grada Kandahara, koji je na jugozapadu Afganistana veliko uporište talibana, javlja AFP.

Treći rumunjski vojnik, pripadnik specijalnih snaga ranjen je u napadu i prebačen u bolnicu u Njemačkoj, navode rumunjske vlasti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojstvo stranih vojnika dogodilo se u vrijeme kada NATO-ov zapovjednik general John Nicholson razmatra plan za smanjenje broja američkih vojnika u Afganistanu do 2017.  

Od objave završetka borbene misije u prosincu 2014., NATO u Afganistanu ima oko 13.000 vojnika u operaciji Odlučna podrška (Resolute Support) koja pomaže afganistanskim snagama da se suprotstave talibanima, a talibani odbijaju nastaviti mirovni dijalog što je u ljeti 2015. počeo u Pakistanu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Oružanih snaga RH sudjeluju u mirovnoj misiji u Afganistanu od 2003., tada u sklopu operacije ISAF. Trenutačno je u Afganistanu 4. (HRVCON), koji je ispraćen krajem veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo