Nada se da je bakalar valjao / U bazi podno Prokletija Milanović posjetio vojnike na Kosovu. Ovaj put nije jeo meso, nego bakalar. I? Je li mu prijao?

Inače upravo je ispraćaj ovog kontingenta na Kosovo ubio svaku šansu za pomirbu ministra obrane i predsjednika RH. Sjećate li se onoga u Našicama?

24.12.2021.
19:45
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović obišao je kamp "Villagio Italia" kod Peći, gdje je posjetio hrvatske vojnike.

Treći posjet nekog visokog hrvatskog dužnosnika toj misiji u posljednjih mjesec dana, a sve zbog razmirica na relaciji predsjednik - ministar obrane. Amela Čilić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kampu pod talijanskim zapovjedništvom najveći je hrvatski kontingent u KFOR-ovoj misiji na Kosovu. 140 vojnikinja i vojnika podno sniježne Prokletije dočekalo je predsjednika Republike, trećeg visokog dužnosnika u posljednih mjesec dana, otkad je većina njih u misiji.

U društvu admirala Roberta Hranja, koji u nedavnom posjetu ovom kontingentu nije pratio i ministra obrane, predsjednik je pregledao oružje i drugih misija, no najviše ga je zadivio tzv. antidron sustav, dizajniran za onesposobljavanje bespilotnih letjelica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sokolovi - hrvatski vojnici u tom kampu, slove za jedne od najboljih u toj misiji. Slučajno ili ne, većina su Slavonci, odlučni postaviti dobar primjer ostalima.

Marko Adžijević, zapovjednik satnije 36- HRVCON KFOR:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošli smo jako intenzivnu obuku. Dobro smo pripremljeni, obučeni i ono što mi uvijek u ovom multinacionalnom okružju nastojimo podići ljestvicu. Želimo se pokazati kao... pa ja volim reći bolji od drugih."

A situacija na Kosovu je, kaže predsjednik- stabilna, ali fragilna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači da se može zakopmlicirati, ali teško da može izbiti u ozbiljan rat, jer Kosovo je sigurna država, ne može sad niko preći tu granicu, a da ga se ne vrati za 5 minuta."

Predsjednik je ručao isto što i vojnici, no ručak je danas ipak bio poseban. Bakalar na crveno i na bijelo, posebno dopremljen iz Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolji nego nego u bilo kojoj državnoj instituciji, majke mi."

Rijetki detalji u kampu odavali su da je atmosfera božićna, ali ipak u vojničkom stilu. Pod borom čestitke učenika iz hrvatskih škola."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željka Papić, razvodnica 36. HRVCON KFOR:

"U svakom slučaju znači puno da se ipak to obilježi baš u ovo doba kada nismo sa obiteljima, pa eto... da nam ipak netko iz Hvatske dođe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego je krenuo natrag, predsjednik se obratio i vojnicima. Pričao je o...:

"Nadam se da je bakalar valjao, da ga je bar pola ljudi jelo..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače upravo je ispraćaj ovog kontingenta na Kosovo na neki način ubio svaku šansu za pomirbu ministra obrane i Vrhovnog zapovjednika oružanih snaga, jer su ministru u Našicama, otkud se krenulo za Kosovo, vrata ostala zatvorena.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo