Nada se da je bakalar valjao

U bazi podno Prokletija Milanović posjetio vojnike na Kosovu. Ovaj put nije jeo meso, nego bakalar. I? Je li ...

Inače upravo je ispraćaj ovog kontingenta na Kosovo ubio svaku šansu za pomirbu ministra obrane i predsjednika RH. Sjećate li se onoga u Našicama?

Amela Ćilić/ 24.12.2021. u 19:45

Predsjednik Zoran Milanović obišao je kamp "Villagio Italia" kod Peći, gdje je posjetio hrvatske vojnike.

Treći posjet nekog visokog hrvatskog dužnosnika toj misiji u posljednjih mjesec dana, a sve zbog razmirica na relaciji predsjednik - ministar obrane. Amela Čilić...

U kampu pod talijanskim zapovjedništvom najveći je hrvatski kontingent u KFOR-ovoj misiji na Kosovu. 140 vojnikinja i vojnika podno sniježne Prokletije dočekalo je predsjednika Republike, trećeg visokog dužnosnika u posljednih mjesec dana, otkad je većina njih u misiji.

U društvu admirala Roberta Hranja, koji u nedavnom posjetu ovom kontingentu nije pratio i ministra obrane, predsjednik je pregledao oružje i drugih misija, no najviše ga je zadivio tzv. antidron sustav, dizajniran za onesposobljavanje bespilotnih letjelica

Sokolovi - hrvatski vojnici u tom kampu, slove za jedne od najboljih u toj misiji. Slučajno ili ne, većina su Slavonci, odlučni postaviti dobar primjer ostalima.

Marko Adžijević, zapovjednik satnije 36- HRVCON KFOR:

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

"Prošli smo jako intenzivnu obuku. Dobro smo pripremljeni, obučeni i ono što mi uvijek u ovom multinacionalnom okružju nastojimo podići ljestvicu. Želimo se pokazati kao... pa ja volim reći bolji od drugih."

A situacija na Kosovu je, kaže predsjednik- stabilna, ali fragilna:

"To znači da se može zakopmlicirati, ali teško da može izbiti u ozbiljan rat, jer Kosovo je sigurna država, ne može sad niko preći tu granicu, a da ga se ne vrati za 5 minuta."

Predsjednik je ručao isto što i vojnici, no ručak je danas ipak bio poseban. Bakalar na crveno i na bijelo, posebno dopremljen iz Hrvatske

"Bolji nego nego u bilo kojoj državnoj instituciji, majke mi."

Rijetki detalji u kampu odavali su da je atmosfera božićna, ali ipak u vojničkom stilu. Pod borom čestitke učenika iz hrvatskih škola."

Željka Papić, razvodnica 36. HRVCON KFOR:

"U svakom slučaju znači puno da se ipak to obilježi baš u ovo doba kada nismo sa obiteljima, pa eto... da nam ipak netko iz Hvatske dođe."

Prije nego je krenuo natrag, predsjednik se obratio i vojnicima. Pričao je o...:

"Nadam se da je bakalar valjao, da ga je bar pola ljudi jelo..."

Inače upravo je ispraćaj ovog kontingenta na Kosovo na neki način ubio svaku šansu za pomirbu ministra obrane i Vrhovnog zapovjednika oružanih snaga, jer su ministru u Našicama, otkud se krenulo za Kosovo, vrata ostala zatvorena.

Amela Ćilić/ 24.12.2021. u 19:45

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA KRAJU SE I POTUKLI

Strašna tragedija u Albaniji: Policajac čamcem pregazio sedmogodišnju djevojčicu pred očima njezina oca

Više s weba