otkriven u skladištu / U BiH zaplijenjeno 73 kilograma kokaina. Ovo je jedna od najvećih zaplijena droge u povijesti zemlje

Image
Foto: Facebook / MUP RS
Image
Foto: Facebook / MUP RS

Oduzeti kokain je u BiH sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH

17.8.2022.
17:02
Facebook / MUP RS
VOYO logo

Vlasti u Bosni i Hercegovini zaplijenile su 73 kilograma kokaina vrijednosti više milijuna eura. Ovo je jedna od najvećih otkrivenih količina ove droge u zemlji nakon okončanja rata. Kokain je bio krijumčaren s drugom robom koja je uvezena u BiH, a otkriven je u akciji koja je provedena uz pomoć partnerskih agencija država Europske unije i Europola.

Po nalogu Tužiteljstva BiH pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske otkrili su kokain u jednome skladištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o jednoj od najvećih zapljena opojne droge kokaina u postdejtonskoj BiH, a vrijednost zaplijenjenih narkotika na ilegalnom narko tržištu iznosi više milijuna eura", naveli su u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Image
Foto: Facebook / MUP RS
Image
Foto: Facebook / MUP RS

Vlasti BiH posljednjih mjeseci uhitile su više osoba povezanih s trgovinom narkoticima, nakon što su uz pomoć partnerskih policijskih agencija uspjele dešifrirati poruke koje su posredstvom aplikacije SKY razmjenjivali brojni kriminalci. Po navodima medija, u zaštitu krijumčarenja droge uključeni su i brojni političari, pripadnici policijskih agencija te tužitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su preuzimanjem operativnih aktivnosti na sprječavanju i otkrivanju kaznenih djela organiziranog kriminala, 16.08.2022. godine, na području Doboja, zaplijenili oko 73 kg opojne droge kokain.

Oduzeti kokain je u BiH sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook / MUP RS
Image
Foto: Facebook / MUP RS

Istraga se provodi pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u suradnji s partnerskim agencijama država Europske unije i Europolom.

Policijski službenici MUP-a Srpske nastavljaju preduzimati sve zakonom predviđene mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja kaznenog djela „Organizirani kriminal“ u vezi s „Nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga“, stoji u obavijesti Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo