Policijska potraga / U bijegu: policija traga za četvero Sjevernokorejaca osumnjičenih za ubojstvo polubrata Kim Jong Una

Image
Foto: AP

Kim Jong Nam, polubrat sjevernokorejskog vođe, umro je u ponedjeljak nakon što je napadnut u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru

19.2.2017.
10:52
AP
VOYO logo

KUALA LUMPUR - Malezijska policija izjavila je u nedjelju 19. veljače da je četvero Sjevernokorejaca osumnjičeno za ubojstvo polubrata sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una pobjeglo iz Malezije na dan ubojstva.

Četvero Sjevernokorejaca odletjelo je iz Malezije, no policija ne želi otkriti odredište, samo je napomenula da surađuje s Interpolom kako bi im ušla u trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malezijska policiija u petak je uhitila Sjevernokorejca koji je povezan s ubojstvom Kim Jong Nama, a prije toga i Vijetnamku te ženu s indonezijskom putovnicom.

U sklopu istrage pritvoren je i Malezijac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kim Jong Nam umro je u ponedjeljak nakon što je napadnut u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru, gdje je čekao let za Macao.

Južnokorejci  i američki dužnosnici rekli su da su ga napali sjevernokorejski agenti  te da je u napadu korišten otrov brzog djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas mogu potvrditi da je četvero osumnjičenih Sjevernokorejaca napustilo zemlju isti dan kad se incident dogodio", rekao je zamjenik glavnog istražitelja Noor Rashid Ismail novinarima. "Njih četvero imalo je normalne putovnice, a ne diplomatske", rekao je.

"Sljedeći plan jest da ih uhvatimo. Naravno, imamo i međunarodnu suradnju posebno s Interpolom, kazao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malezijska policija rekla je da se uzrok smrti još ne zna te da se čekaju rezultati patoloških i toksikoloških testova nakon obdukcije.

Diplomatski spor između Malezije i Sjeverne Koreje oko predaje tijela u međuvremenu je ojačao. Sjeverna Koreja rekla je da neće prihvatiti obdukcijsko izvješće  malezijskih stručnjaka optužujući Maleziju da je "u dosluhu sa stranim silama" a Malezija je dala rok od dva tjedna rođacima ubijene osobe da zatraže predaju tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo