PONUDILI OSTAVKE / U bolnici u Celju zamijenili pacijente: Živog čovjeka proglasili mrtvim, rodbina ukopala krivog muškarca

Image
Foto: 24ur

Oba muškarca bila su iz istog Doma umirovljenika, a zabunu je primijetio ravnatelj kada je u dom došao muškarac za kojeg se mislilo da je preminuo

15.9.2022.
14:35
24ur
VOYO logo

Uprava Opće bolnice Celje potvrdila je da je bolnica obavijestila pogrešnu rodbinu nakon smrti starijeg pacijenta. Kako su objasnili, dva pacijenta koji nisu imali identifikacijske oznake i nisu mogli komunicirati s bolničkim osobljem prevezeni su jednim vozilom hitne pomoći iz doma za starije osobe, zbog čega su prilikom prijema pogrešno identificirani. Jedan muškarac u međuvremenu je preminuo, obitelj je organizirala pogreb, a da je riječ o zabuni saznalo se u srijedu poslijepodne kada je drugi pacijent otpušten iz bolnice.

Robert Potočnik, ravnatelj Doma umirovljenika Trubar, rekao je da je u srijedu u njihov dom došla osoba za koju se sumnja da je umrla, javljaju 24ur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dvojica muškaraca iz Doma umirovljenika jednim vozilom hitne pomoći prevezeni su na bolničko liječenje.

"Komunikacija s njima nije bila moguća, a također nisu imali nikakve identifikacijske oznake na sebi. Prihvaćeni su i identificirani na temelju informacija djelatnika Hitne i prijamne dokumentacije. Tijekom liječenja jedan od pacijenata je preminuo, a zbog promjene identiteta obaviještena je pogrešna rodbina", rekao je stručni ravnatelj bolnice Franc Vindišar, dodajući da se tako vršila identifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodbina nije došla identificirati pokojnika, a kada je drugi pacijent otpušten, obitelj je već organizirala pogreb za, pokazat će se kasnije, krivog pokojnika.

Da je došlo do zamjene identiteta doznalo su u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAVNATELJ BOLNICE PODNIO OSTAVKU /

Rekonstrukcija nevjerojatnog slučaja iz Splita: Kako su zamijenili gospođe Maru i Ivu?

Image
RAVNATELJ BOLNICE PODNIO OSTAVKU /

Rekonstrukcija nevjerojatnog slučaja iz Splita: Kako su zamijenili gospođe Maru i Ivu?

"U Općoj bolnici Celje jučer navečer smo obaviješteni da je uz pacijenta koji je prevezen u DSO priložena neispravna dokumentacija. Odmah smo posumnjali da je zamijenjen identitet dviju osoba", rekao je Vindišar dodavši da je odmah obavijestio policiju i Ministarstvo zdravlja.

Uprava je već ponudila ostavke, vijeće zavoda već je zaprimilo ostavke, a ostavka će biti raspravljena i potom prihvaćena na vijeću instituta koje će se održati idućih dana, najvjerojatnije u ponedjeljak. Nakon razgovora s ministrom zdravlja najavili su i da će u bolnici provesti temeljite stručne nadzore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je pogriješilo i tko je odgovoran za pogrešku, pokazat će tek interna stručna kontrola. "Izvanrednim događajem ćemo se pozabaviti temeljito, a trebat će se pozabaviti i svim ustanovama koje su sudjelovale u liječenju oboljelih. Bit će potrebno ažurirati i kontrolne mehanizme koji će smanjiti mogućnost ponavljanja takve pogreške u budućnost. Prva analiza pokazala je da su ti mehanizmi manjkavi ili da nisu uzeti u obzir u nekoliko točaka u procesu obrade od DSO-a do tvrtke za kremiranje", rekao je generalni direktor Aleksander Svetelšek.

Iz Državnog odvjetništva u Celju izvijestili su, javlja 24ur, da u navedenom slučaju prikupljaju obavijesti u svezi sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo