skupina al-Shabab / U dva atentata u Mogadišuu ubijeno 18 osoba: islamisti preuzeli odgovornost

Image
Foto: Ilustracija/AP/arhiva

Prva eksplozija, nakon koje je uslijedila pucnjava iz vatrenog oružja, odjeknula je na kontrolnom položaju blizu sjedišta vlade

23.2.2018.
20:10
Ilustracija/AP/arhiva
VOYO logo

U dva atentata autobombama u petak u Mogadišuu na predsjedničku palaču i hotel ubijeno je najmanje 18 i ranjeno 20 osoba, objavili su policijski izvori i službe sigurnosti.

"Do sada smo prebacili tijela 18 poginulih i 20 ranjenih s jednog mjesta atentata", rekao je dužnosnik hitne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva eksplozija, nakon koje je uslijedila pucnjava iz vatrenog oružja, odjeknula je na kontrolnom položaju blizu sjedišta vlade.

Jedan policijski dužnosnik potvrdio je da je jedan napad izveden blizu predsjedničke palače. Drugi automobili pun eksploziva je eksplodirao blizu nedavno otvorenog hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamistička skupina al-Shabab, povezana s džihadistima Al Kaide je u priopćenju preuzela odgovornost za dva atentata i potvrdila da je ciljala vladine službe.

Al-Shabab od 2007. pokušava srušiti krhku somalsku središnju vladu, koju podržava međunarodna zajednica i više od 20.000 pripadnika snaga Afričke unije, koji su stigli iz Ugande, Burundija, Džibutija, Kenije i Etiopije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protjerani iz Mogadišua u kolovozu 2011., militanti al-Shababa su izgubili većinu svojih uporišta, ali i dalje kontroliraju prostrana ruralna područja od kuda kreću u gerilske operacije i samoubilačke napade na somalske i strane vojne baze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo