IZVJEŠĆE MINISTARSTVA / U Francuskoj od početka godine spriječena dva planirana teroristička napada

Image
Foto: AP Images

Na zapadu zemlje cilj napada bio je veliki sportski kompleks , a cilj drugoga napada na jugu zemlje bili su pripadnici oružanih snaga

25.2.2018.
15:50
AP Images
VOYO logo

U Francuskoj su od početka godine spriječena dva planirana teroristička napada, jedan na sportski kompleks na zapadu zemlje, a drugi na vojne snage na njezinu jugu, izvijestilo je u nedjelju francusko ministarstvo unutarnjih poslova. 

"Od 1. siječnja, spriječili smo dva planirana napada koji su trebali biti počinjeni na jugu i na zapadu zemlje", rekao je francuskim novinarima ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio im je da je džihadistička grupa Islamska država planirala "napade na Zapadu kako bi skrenula pozornost s vlastitih vojnih gubitaka" u Iraku i u Siriji, gdje ih je porazila međunarodna koalicija.  

Na zapadu zemlje cilj napada bio je veliki sportski kompleks. "Cilj napada bili su mladi sportaši", kazao je Collomb. Po izvoru bliskom istrazi "muškarac koji je planirao napad uhićen je polovinom siječnja". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Collomb je kazao da su cilj drugoga napada na jugu zemlje bili pripadnici oružanih snaga, preciznije protuterorističkih ophodnja. U vezi s tim atentatom polovinom siječnja uhićen je tridesettrogodišnjak u čijem su stanu u Nimesu pronađeni predmeti koji su se mogli iskoristiti za izradu eksplozivnih naprava, prenosi AFP. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo