namijenjena tržištu Srednje Amerike / U Kolumbiji zaplijenjeno više od dvije tone kokaina, droga pripadala zloglasnoj bandi

Image
Foto: Brian Lawless/Press Association/PIXSELL/Ilustracija

U prvoj operaciji obalna straža pacifičke mornarice je presrela brod 'bez imena i registracijskih oznaka' kojim su upravljala četvorica Kolumbijaca

31.8.2016.
7:57
Brian Lawless/Press Association/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Vivše od dvije tone kokaina koji je pripadao klanu Del Golfo, najvećoj narkobandi u Kolumbiji, a bio je namijenjen Srednjoj Americi i Sjedinjenim Državama, zaplijenjeno je u utorak na jugu zemlje, priopćila je kolumbijska mornarica.

"Zadnjih sati mornaričke postrojbe su zaplijenile 2.262 kg klorhidrata kokaina u nekoliko operacija u južnom Pacifiku", dodaje se u priopćenju.

U prvoj operaciji obalna straža pacifičke mornarice je presrela brod "bez imena i registracijskih oznaka" kojim su upravljala četvorica Kolumbijaca u blizini okruga Narina, uz granicu s Ekvadorom.

Na njemu je pronašla 37 paketa s drogom ukupne težine 1500 kg koja je bila namijenjena tržištu Srednje Amerike, navodi mornarica koja je zaplijenila brod i privela posadu.

Zatim su pripadnici Snaga za suzbijanje krijumčarenja droga zaplijenili 21 paket sa 762,5 kg kokaina na ruralnom području općine Tumaco (Narino). I ta je droga bila namijenjena Srednjoj Americi i SAD-u.

Kolumbijska mornarica je tijekom tjedna zapijenila više od tri tone klorhidrata kokaina.

Kolumbija koja je s 96.000 hektara zasađenih kokom najveći svjetski proizvođač njezina lišća, koje je osnovni sastojak kokaina, usto je i prvi proizvođač te droge koje je u 2015. proizvela 646 tona, navodi UN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo